Volkan Yılmaz: Benden mazeret duymayacaksınız!

Volkan Yılmaz: Benden mazeret duymayacaksınız!

28.04.2021 15:45:00

İkinci hizmet yılı münasebetiyle basın mensupları ile buluşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhalefetin ‘miras bıraktıkları' iddiasına ‘enkaz devraldığını' belirterek yanıt verirken, tüm olumsuzluklara rağmen 7/24 esasıyla hizmet ve çalışmalarını sürdürme kararlılığını vurguladı. İkinci hizmet yılını düzenlediği toplantı ile değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Yılmaz açılış konuşmasında şunları söyledi: “Hizmet dönemimizin 2. senesini doldurmuş bulunmaktayız. 23 Nisan 1920 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu tarihin 101. yılına geçtik. 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi esasında tüm dünyaya Türk'ün bağımsızlık iradesinin ilan edildiği tarih. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm kurucu kahramanları ve şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yad etmek istiyorum.

Sınır ötesi operasyonlarında son günlerde yine iki üç şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.  

“BENDEN MAZERET DUYMAYACAKSINIZ”

Salgın nedeniyle ikinci hizmet yılımızı hem sizin hem bizim alışık olmadığımız şekilde sürdürerek geride bıraktık. Görevde kaldığım süre boyunca benim ağızımdan mazeret duymayacaksınız ve duymadınız. İkinci hizmet yılımda hiç hoşuma gitmeyen bir şey var; “ama”, “fakat”, “lakin” diye söze başlamak. Bu olmayacak.

“SİLİVRİ'YE 7/24 HİZMETKÂR OLMA ANLAYIŞIYLA HİZMET ETMEYE DEVAM ETTİK”

Tüm olumsuzluklara rağmen Silivri'ye 7/24 hizmetkâr olma anlayışıyla hizmet etmeye devam ettik. Bütün mesai arkadaşlarıma, emekçilere şükranlarımı sunmak istiyorum. Zor bir dönemde çok zor görevleri, Vefa Sosyal Destek grubuyla beraber yerine getirdik. Aç, açıkta kimseyi bırakmamaya çalıştık. Sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan insanların yardımına koştuk.

Koşan bir Belediye Başkanı olarak Silivri'ye hizmet etme iddiasıyla ortaya çıktık. Silivri kazanacak dedik. Ötekisi olmayan, sivri uçların törpülendiği bir Silivri hayaliyle yola çıktık. Silivrili ruhu, burada doğup büyüyen veya bir vesileyle buraya göçen herkes için çalışmalar planladık.

“SİLİVRİ RUHUYLA SORUNLARI ÇÖZME NOKTASINDA EL ELE TUTUŞTUK”

İlçemizin dertleri, tasaları, kederleri etrafında Silivri ruhunu ortaya koyduğumuz vakit o problemleri çözme adına el ele tutuşacağız ve bir bakmışınız ki fikri, siyasi düşüncesi gereği yan yana gelmesini hayal dahi edemediğiniz insanlar el ele tutuşmuş, ilçemiz için mücadele ediyor. Birçok sosyal, kültürel faaliyetlerde bunun örneklerini canlı olarak yaşadık.

“YEREL YÖNETİCİLER, ŞEHİRLERİ ADALETLE YÖNETMELİ”

Ben yerel yöneticilerin her türlü siyasi münazaalardan ve ülkenin genel siyasi politikalarından uzak bir anlayışla şehirleri yönetmeleri gerektiğini düşünüyorum. Genel Başkanımın da bana seçildikten sonraki ifadesi, “Bugünden itibaren yakandaki üç hilali, Milliyetçi Hareket Partisi rozetini çıkartıyorsun, o şehirde adaletle, eşitlik ilkesiyle yönetmek için yola çıkman gerekiyor.” Dolayısıyla hiç kimseyi ötekileştirmeden Silivri'ye hizmet etmem gerektiğini hatırlatmıştı. İşte biz de bu şiarla Silivri'ye gece gündüz hizmet etmeye devam ediyoruz.

“ÖNCEKİ YÖNETİME GÖRE “MİRAS”, BANA GÖRE “ENKAZ” BIRAKTILAR”
Göreve geldiğimiz ilk yılımızda benden önceki yönetimin bıraktığı, onlara göre “miras”, bana göre ve Silivri'de seçimin sonuçlarına bakıldığında bir “enkaz”. Kendi ayakları üzerinde durmayı bırakın, finansal açıdan sırt üstü yere serilmiş, bütün moral motivasyonunu kaybetmiş, temizlik işçisinden Başkan Yardımcısına kadar olmazlarla donanmış, hizmetlerin adeta tıkandığı bir Silivri Belediye devraldık.

 

“HERKESİN GÜVEN DUYDUĞU BİR BELEDİYEYİ HEDEFLEDİK”

İlk yılımızda kişilerin, kurumların, herkesin güven duyduğu, kendi ayakları üzerinde duran, kurumsal kimliği oturmuş bir Silivri Belediyesini hedefledik. 2018 Yılında bize yaklaşık 33 Milyon lira bütçe açığıyla bir Belediye devredildi. Aynı mantıkla devam edilse beş yıl görevde kalacağınızı varsayarsanız yaklaşık 300 Milyona dayanmış borcu 500 Milyona kadar çıkartır, ya bu göreve devam edersiniz ya da bir başka arkadaşa devredersiniz. Sonuçta her yıl 30-35 milyon borçlanan ve bu borç yükünü taşınması artık imkânsız hale gelen bir belediye ile karşı karşıyaydık. 2019'da bütün zorluklara rağmen yılı denk bütçeyle kapattık. Yanılmıyorsam 1 Milyon'a yakın bir eksiyle kapattık. İlk üç ayının da bizde olmadığı düşünülürse esasında büyük bir başarıydı.

“2 YILDA SİLİVRİ BELEDİYESİ TEK KURUŞ BORÇLANMADI”

2019-2020, iki yıl boyunca Silivri Belediyesi tek kuruş borçlanmadı. Aldığı borçlanma yetkilerinin hiç birini kullanmadı. Kredi kullanmadı, faiz ödemedi. 2020 Yılında Silivri Belediyesi yüzde 11.38, yaklaşık 35 Milyon lira bütçe fazlası verdi. Bu şu demek; siz bütçe açığı verip borçlandığınızda müteahhitler aracılığıyla yapmış olduğunuz hizmetleri pahalıya satın alırsınız. Müteahhit size bir iş yapmaya karar verdiğinde, o işi yapacağı teklifi hazırlarken Silivri Belediyesindeki ödeme koşullarını da göze alıp finans maliyetlerini de onun içine koyup size öyle bir teklif sunar. Kaba bir ifadeyle 1 liralık işi 3-4-5 liralara yaparsınız. Bu artarak devam eder. Bu yük kimin üzerinde? Silivri'de yaşayan vatandaşların üzerinde. Yüksek borçlanma, yüksek faiz v.s. yapmanız gereken rutin hizmetleri, sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerini bir kenara bırakın, yapamaz hale gelirsiniz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ ARTIK İKRAMİYELERİ GÜNÜ GÜNÜNE KURUŞU KURUŞUNA ÖDÜYOR”

Bir önceki yönetimden kalan işçilerin ikramiye, denge tazminatı, kıdem tazminatı, ihbar, emekli ikramiyelerini ödedik. Şimdi emekli olan personelimiz ikramiyesinin tamamını 15 gün içinde alıyor. Yeni emekli olan bir arkadaşımız, emekli ikramiyesini aldıktan sonra Gıda Bankası'na 20 koli bağışta bulunmuş. Bunlar önemli şeyler. Bütün olumsuzluklara rağmen artık Silivri Belediyesi maaşları, ikramiyeleri, tazminatları günü gününe, kuruşu kuruşuna saatinde ödeniyor. Silivri Belediyesinin artık işçisine tek kuruş borcu yok.

“GÜVEN DUYGUSU ÜST SEVİYEYE ÇIKMIŞ BİR BELEDİYEYİ İNŞA ETTİK”

Bununla beraber Silivri Belediyesinin yaptığı ihalelerin tamamında çok yüksek bir katılım ve çok düşük fiyatlara iş yaptırma kapasitesi oluştu. Ödemeler, müteahhitlerin muhasebeyi aramadan, ödeme tablosuyla Cuma günleri yapılıyor. Güven duygusu üst seviyeye çıkmış bir Belediyeyi inşa ettik. Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes için olacak.

“SİLİVRİ'DE YAŞAYAN HERKES SİLİVRİ'Yİ YAŞAYACAK”

Silivri'de yaşayan herkesin Silivri'yi yaşayacağını ifade ettik. Herkesin kendisinden bir parça bulduğu ama koyduğumuz hedefte Marka Kent Silivri'ydi. Silivri'yi emekliliğini yaşamak, bir hafta sonu geçirmeyi arzu edilen Marka Kent haline getirmeyi hedefledik. 2021-2022 -2023 önümüzdeki üç yılda göreceksiniz Silivri, rakibi gibi görünen birçok il ve ilçenin önüne geçerek marka, tercih edilen ve arzulanan kent hayaline hep beraber kavuşacağız.”

Toplantının devamında Silivri Belediyesi'nin 2. Yılında yaptığı hizmet ve faaliyetleri video sunumuyla izlettirildi.  

 

YORUM YAP