Silivri Belediyesi’ne iki yılda 55 Milyon TL bağış!

Silivri Belediyesi’ne iki yılda 55 Milyon TL bağış!

28.04.2021 16:50:39

Düzenlediği basın toplantısında döneminde bağışlar ile yapılan yatırımlar konusundaki soruyu yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iki yılda ayni ve nakdi yaklaşık olarak 55 Milyon TL bağışın yapıldığını ifade ederken geçmiş dönemde bunun onda birini göremediğini paylaştı.

Döneminde Silivri Belediyesi'ne yapılan bağışlar konusundaki soruya yanıt veren Başkan Volkan Yılmaz, yeni yatırım müjdeleri de vererek şunları söyledi: “Aday olarak Silivri halkının huzuruna çıktığımda Silivri Belediyesi, Hükümet ve İBB ile ortak çalışmalar konusunda sözler verdim. Seçim projelerimin bir kısmı Hükümet, bir bölümü İBB, diğerleri de ilçe belediyesi olarak yapılacak çalışmalardı.

“2 YILDA SİLİVRİ'YE ÇOK CİDDİ HÜKÜMET YATIRIMLARI YAPILDI”

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Selimpaşa Polis Merkezi, çok ciddi yatırımlar yapıldı. Millet Bahçesi ve Hükümet Konağının bütün prosedürleri bitti, trampa işlemlerini de bitirdik, inşallah pandemi sonrasında Silivri Stadının yıkılıp oraya 11 000 m2 alana bir Hükümet Konağı yapılıp, tüm kiradaki kamu kurumlarının toplandığı tapu, kadastro, milli eğitimden sağlığa tutun da, bir de 40 bin m2 millet bahçesi yapılacak.

İki tarihi köprümüz biri valilik diğeri de kara yollarının marifetiyle girişimlerimiz neticesinde Silivri'mize kazandırıldı.

ÖNEMLİ HÜKÜMET YATIRIMLARI YOLDA

Hükümetimizin ilçemize yapacağı ve önümüzdeki günlerde açıklayacağımız önemli yatırımlar var.

İBB ile aynı partiden değiliz. Ama ben biraz önce seçildikten sonra yakamdaki parti rozetini çıkardığımı ifade etmiştim. Benim yakamda olmayan parti rozetinin Ekrem Bey'in yakasında da olmaması gerektiğini düşünüyorum. İBB ile işbirliği içerisinde hayata geçirdiğimiz projeler var. Silivri Belediyesi olarak İBB'ye kreş yapabilmeleri için 4 arazi tahsis ettik. Silivri'nin en güzel yerlerini, kreşlerin ikisi bitti ikisinin yapımı devam ediyor.

Müjdat Gürsu Spor Sahasının Silivri'ye yakışır bir alan olması için projeyi bizzat hazırladım. Projeyi İBB'ye sunduğumda esasında stadın bize tahsis edilerek Bakanlık ile çalışmayı yapmamızı istedim. Ekrem Bey de “Müsaade ederseniz ve Bakanlık da uygun görürse biz yapalım” dedi. Bakan Bey ile beraber “Sporun siyaseti olmaz” dedik ve projeyi beraber yürütüyoruz.

ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ'NİN TEMELLERİ MAYIS AYINDA ATILIYOR

Engelli Koordinasyon Merkezi için İBB'ye açık çek verdim, araziler sundum çünkü dezavantajlı gruplar çok önemli. Ama iki yıldır atılan bir hamle yok. Bunun için buradan müjdesini vereyim biz Mayıs ayı içerisinde 8 000 m2 alanda aşevinin, sosyal marketin, Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezinin atölyelerinden, oyun odalarına kadar bir Engelli Merkezinin temelini atacağız. Bunu da bağışçı bir aile ile yapacağız.

Bazen arkadaşlar eleştiriyor “Volkan Bey, yaptıklarını Belediye Bütçesinden yapmıyor” diye. Peki Silivri'ye yapılan örneğin bir sağlık ocağının kimin bütçesi ile yapıldığının ne önemi var?”

2 YILDA 55 MİLYON BAĞIŞ

Yılmaz açıklamalarının devamında 2 yıl içerisinde ayni ve nakdi Silivri Belediyesi'ne 55 Milyon bağış yapıldığını paylaştı ve bunların dökümünü açıkladı.

Şeffaf ve denetlenebilir bir belediyecilik hassasiyeti içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Bağış miktarları konusunda merak ettim geriye dönüp baktım pek bir şey bulamadım. İki yılda bizim dönemimizde yapılanların onda birini bulamadım… Nakdi bağış sıfır zaten, birkaç araç ve sosyal yardımlar vardı.

2018 yılında 5 Milyon malzeme ihalesi yapılmış. Stabilize mıcır, çakıl vs iki yıldır da malzeme ihalesi yapmıyoruz. Ben de bu ihaleleri yapsam bu kalemdeki 5 Milyon TL'lik bağışı bırakın 10 Milyon borcumuz olurdu. Kendi stabilize malzeme ocağımızı biraz faaliyete geçirdik. Karayollarından bedelsiz aldığımız malzeme var bir de…” diyerek konuyla ilgili açıklamalarını noktaladı.

YORUM YAP