Volkan Yılmaz: 2023 hizmette rekorlar yılı olacak

Volkan Yılmaz: 2023 hizmette rekorlar yılı olacak

7.04.2023 23:52:59

3 saate yakın bir sunumla hizmet ve yatırımlarını mecliste anlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın 4. Hizmet yılı faaliyetlerine muhalefetin onayını alamadı. Yılmaz, “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz”. “Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az” deyip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmette rekorlar mottosunu ilan etti.

Silivri Belediyesi'nin 2022 faaliyetleri muhalefetten onay alamasa da Başkan Volkan Yılmaz'ın 3 saate yakın sunumuna sığmadı. Başkan Bey muhalefetin eleştirilerine “Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az” deyimi ile karşılık vererek 2023'ü hizmette rekor yılı ilan etmekle yetindi.
YILMAZ: PROJELERİMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜRKEN, MALİ DİSİPLİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK
Başkan Yılmaz, faaliyet değerlendirmesinde şunları söyledi: “4'üncü hizmet yılımızı geride bıraktık. Öncelikle belirtmeliyim ki, Türkiye'de adından söz ettiren örnek belediyecilik uygulamalarını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “Yatırım ve Atılım Yılı” ilan ettiğimiz 2022'de tüm projelerimizi kararlılıkla sürdürürken, mali disiplinden asla taviz vermedik. Küresel ekonomik krizin etkilerini göz önünde bulundurarak, gerçekçi ve doğru planlama neticesinde bu yıl da bütçemizde gelir fazlası elde etmeyi başardık.
“ “HALKIN İÇİNDE, HALKLA BERABER” ANLAYIŞIMIZDAN ÖDÜN VERMEDİK”
“Marka Kent Mutlu Silivri” hedeflerimiz doğrultusunda, marka kente yakışır marka projeler hayata geçirdik. Yönetim ilkelerimiz arasında olmazsa olmaz olarak gördüğümüz, “halkın içinde, halkla beraber” anlayışımızdan ödün vermedik. Beldelerde, köylerde, mahallelerde, sokaklarda, caddelerde, dahası her yerde ve her zaman vatandaşlarımızla bir araya geldik. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi paylaştık, karşılıklı istişareye dikkat ettik. Hemşehrilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetleri bütüncül bir yaklaşımla değerlendirerek 35 mahallemize eşit ulaştırmaya özen gösterdik.
Silivri'nin kaderine terk edilen sorunlarını, kördüğüm haline gelmiş problemlerini, insanlarımızı adeta kara kara düşündüren meseleleri çözüme kavuşturduk. Hamd olsun inançlıyız, kararlıyız, güçlüyüz! Altyapıdan üstyapıya, eğitimden spora, kültürden sanata, tarımdan turizme daha nice eserleri ilçemize kazandırarak tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, “Silivri'de Hayat Var” demeye devam edeceğiz.
Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ucuz ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı, toplumsal çıkarları gözeten ve mimari estetiğe önem veren planların yapılıp uygulandığı, doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu, her türlü afete hazırlıklı, fiziki ve sosyal altyapının, yeterli yeşil alanların, spor alanlarının ve sosyal donatılarının sağlandığı, yoksulların ve dezavantajlı toplumsal kesimlerin gözetildiği, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği, yaşanabilir mutlu kent ortamının temin edilmesi ve sürdürülebilir marka kent Silivri'nin oluşturulmasını misyonumuz.
Milli ve manevi değerleri koruyarak, kent kimliği ve hizmet anlayışı ile vatandaş memnuniyetini esas alan, rol model bir belediyecilik anlayışı ortaya koymayı vizyonumuz, Hedefimizi de; “yerel yönetimlerin etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Silivri‘yi çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir marka kent vizyonuna ulaştırmak.” şeklinde ifade etmiştik. Geride kalan 4 yıllık sürede Misyon, Vizyon ve Hedeflerimiz doğrultusunda hizmet etmekten geri durmadık.
2020-2024 Stratejik Planımızdaki 5 Temel amaca yönelik 16 hedefin gerçekleştirilmesi için 2022 yılı içerisinde 85 faaliyet ile 158 Performans Göstergesi belirlenmişti. Stratejik Planda belirlenen 16 hedefin Performans Göstergeleri, gösterge bazında değerlendirildiğine 116 (%73) Hedef Değere ulaşıldığı, 42 (%27) Hedef Değere istenilen düzeyde ulaşılamadığı görülecektir. Gerçekleşmeyen Hedef ve Performans Göstergeleri, yıl içerisinde uygun proje ve altyapı çalışmalarının devam etmesi, yatırıma ait giderlerin ihalelerinde isteklilerin bulunmaması, yaklaşık maliyetlerdeki artışların bulunması ve yeterli taleplerde bulunulmamasından kaynaklanmaktadır.
“MALİ YÖNETİMİNDE TEMEL İLKEMİZ, İSRAFIN ÖNLENMESİ VE ELDE EDİLEN TASARRUFLARLA DAHA ÇOK YATIRIM VE HİZMET ETMEK OLMUŞTUR”
Belediyemiz mali yönetiminde temel ilkemiz, israfın önlenmesi ve elde edilen tasarruflarla daha çok yatırım ve hizmet etmek olmuştur. Bu anlayışla yaptığımız ve uyguladığımız bütçeler, borçlanmanın olmadığı denk bütçeler olmuştur. Yıl sonunda devreden gelir fazlaları ile bir sonraki yılda daha fazla hizmetleri Silivri'mize sunduk. Raporumuzda yer alan mali tablolar incelendiğinde; yıllara göre bütçeler bir önceki yıllara göre (+) yönünde ilerlemiştir.
Gerçekleşen gelirlerimiz bütçeye oranla; 2019 yılında %73'den %74'e, 2020 yılında %89'a, 2021 yılında % 123 ve 2022 yılında bu oran yaklaşık % 107'ye çıkmıştır.
2018 ve 2019 yıllarında gerçekleşen tahakkuk, bütçenin %98, 2020 yılında %115, 2021 yılında %150 olarak gerçekleşirken, 2022 yılında bu oran yaklaşık %123'e çıkmıştır.
2018 yılında gerçekleşen Gider/Gelir tutarı -32.511.499,64- TL,
2019 yılında -2.388.234,19-TL,
2020 yılında +33.751.345,98-TL,
2021 yılında +91.714.836,15-TL,
2022 yılında +59.752.132,01-TL olarak gerçekleşmiştir.
2022 yılında bütçemiz 445.000.000,00-TL olarak belirlenmiş, sonrasında 280.000.000,00-TL Ek Ödenek ile 725.000.000,00- TL'ye çıkarılmıştır.
- Gerçekleşen gelirimiz 775.261.024,27-TL, bütçeye oranı da %106,93 olmuştur.
- Gerçekleşen giderimiz 715.508.892,26-TL, bütçeye oranı da (geçen yıldan devir ile birlikte) %98,51 olmuştur.
- Gelir ve Gider arasında %8,23 oranında (+59.752.132,01-₺) olumlu gerçekleşmiştir.
İhtiyaçların sonsuzluğu, yapılaşma ve nüfusumuzdaki artışlarla doğru orantılı olarak Belediyemiz personel sayısında da yıllar itibariyle artışlar kaçınılmaz olmuştur.
2021 yılında toplam 1.314 olan personel sayımız 2022 yılında; 256 memur, 39 sözleşmeli personel, 121 kadrolu işçi ve 1.070 şirket personeli olmak üzere toplamda 1.486 personel ile hemşehrilerimizin hizmetinde olduk.
EYT kapsamında emekli olan 40 personelimizin 10 Milyon TL'yi bulan ikramiye ve tazminat gibi haklarını gününde ve zamanında ödedik. Bu vesile ile bütün mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
“4 YILDA KREDİ KULLANMADAN 80 ADET ARAÇ BELEDİYEMİZE KAZANDIRILMIŞTIR”
Hizmetlerimizi sunarken önem verdiğimiz bir husus da, işlerin süratle bitirilmesi ve gecikme olmaması için güçlü bir araç parkına sahip olunmasıdır. Bu sebeple araç parkımızın güçlendirilmesi için gayretlerimiz sürekli artarak devam etmiştir. Göreve geldiğimiz 2019 yılında 91 adet olan araç sayımız kısa sürede yükselişe geçmiştir. Geride bıraktığımız 4 yılda hiçbir borçlanma ve kredi kullanma yapmadan tam 80 adet araç belediyemize kazandırılmıştır.
2022 yılında kanal kazayıcı ve yükleyici olmak üzere 2 adet iş makinası, afet koordinasyonda kullanılmak üzere 2 adet arazi aracı ve 1 adet ambulans olmak üzere toplam 5 araç filoya dahil edilmiştir. Bu süre zarfında hibe ve hurda olmak suretiyle 4 aracımız araç filomuzdan ayrılmıştır. Böylelikle 2022 yılı hizmetlerimiz toplam 167 araç ile gerçekleştirilmiştir.
“ ‘MARKA KENT MUTLU SİLİVRİ' HEDEFİMİZE DOĞRU KOŞARCASINA ÇALIŞTIK”
Doğup büyüdüğümüz topraklara hizmet etmek vatan ve vatandaşlık görevidir. Böyle bir manevi borcumuzun olduğuna inanarak bu makamlara talip olduk. Merhum sanatçımız Neşet Ertaş'ın “Aşkınan koşan yorulmaz” sözüyle tarif ettiği gibi bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, bahanelerin, siyasi endişelerin arkasına sığınmadan, “Aacaba bu makamları kaybeder miyiz?” diye düşünmeden, ‘Marka Kent Mutlu Silivri' hedefimize doğru koşarcasına çalıştık.
“KONFORLU, HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KENTİN TEMELLERİNİ ATTIK”
Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, insanıyla, eşsiz güzellik ve değerlere sahip olan şehrimizi ‘Silivri'de hayat var.' diyerek cazibe merkezi haline getirdik. Kentsel dönüşüm hamleleriyle, afetlere hazırlık süreçleriyle, çözüm getiren alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla, cadde, sokak ve meydanların asfalt, kaldırım ve aydınlatma projeleriyle konforlu, huzurlu ve güvenli bir kentin temellerini attık.
‘Silivri sadece merkezden ibaret değildir.' anlayışımız doğrultusunda kadını erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, 35 mahallemizde yaşayan tüm hemşehrilerimizi kucaklayıp eğitim, sağlık, spor, sosyal yardım, kültür- sanat gibi tüm hizmetlerden eşit olarak faydalandırdık.
“İLÇEMİZDEKİ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRDIK”
‘Halka hizmet hakka hizmettir.' düsturunu lafla değil yaptığımız icraatlar ve hayata geçirdiğimiz projelerle ilçemizdeki yaşam kalitesini artırdık. ‘Nefes alan yeşil bir Silivri' dedik; ilçemizin dört bir yanında binlerce ağacı toprakla buluşturduk. Spor alanları, oyun parkları ve dinlenme alanları ile bezenmiş sosyal yaşam alanları oluşturduk. Bu güzel şehri bizimle paylaşan can dostlarımızı hiç unutmadık. Her koşulda sahip çıktık. ‘Evimiz Silivri'miz' dedik; yeraltı çöp konteynerlerini yaygınlaştırdık, 7/24 kent temizliği ile evimizi, şehrimizi temiz tuttuk.
Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz Atık Getirme Merkezi ve geri dönüşüm projeleri ile ilçemizin, ülkemizin, çöpe giden milli servetini ekonomimize geri kazandırdık
“İLÇEMİZİ; SAYISIZ PROJE İLE BULUŞTURDUK”
Tarafsız, ilkeli, şeffaf ve insan odaklı belediyecilik anlayışımızla, 2022 yılında bütün hemşehrilerimizle el ele, gönül gönüle vererek ilçemizi; eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor ve daha birçok alanda sayısız proje ile buluşturduk. Güçlenen ekonomik yapısı, artan üretim potansiyeli, çevreci anlayışı, yeni oyun parkları, kullanışlı spor sahaları, yenilenen cadde ve sokakları, modern sağlık merkezleri, kapalı pazar yerleri, sosyal yardım ağı ile Silivri şimdi bir başka güzel.
“2023 DE PEK ÇOK YATIRIMIN İLÇEMİZLE BULUŞTUĞU BİR YIL OLACAK”
Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 2023 de tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi pek çok yatırımın ilçemizle buluştuğu bir yıl olacak. Tamamlanan ve devam eden Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Ges Projemiz, Alipaşa Ek Hizmet Binası, Alibey Mahallesi 300 Araçık Katlı Otopark ve Ek Hizmet Binası, Yeni Hükümet Konağı, Millet Bahçesi, Çamlık Millet Bahçesi, Silivri'mizin iki yakasını bir araya getirecek Viyadükle Geçiş – Kavşak Projemiz, 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, Gençlik ve Kültür Merkezi projelerimiz Silivri'yi geleceğe taşıyacaktır.
TEŞEKKÜR ETTİ
Bu duygularla, hizmetlerimize katkı ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye, Hükûmetimize, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Belediye Meclis Üyelerimize, mahalle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, çalışma arkadaşlarımıza ve hizmetlerimiz esnasında gösterdikleri sabır ve anlayış için tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.
FAALİYET RAPORU OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
CHP, AK Parti ve MHP Grup Sözcülerinin değerlendirmeleri sonrasında yapılan oylamada CHP'nin itirazları ile Silivri Belediyesinin 2022 Faaliyet Raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
“ÇOK ŞÜKÜR BU GÜNE KADAR YAPMADIKLARIMIZLA ELEŞTİRİLMEDİK”
Meclis Başkanlık görevini Filiz Güler'den devralan Başkan Volkan Yılmaz, “Yöneticiler, tabi ki eleştirilebilir ama yapmadıklarıyla eleştirildiklerinde esasında ortaya bir şey koymadıkları ortaya çıkar. Çok şükür bu güne kadar yapmadıklarımızla eleştirilmedik. Yaptıklarımız ve uygulamalarımızla eleştirildik.
“POPÜLİZME KURBAN ETTİĞİNİZ ELEŞTİRİLER TARİHİN DERİNLİKLERİNE DOĞRU GİDİYOR”
Bakış açısıdır. Siz bir arsayı bila bedel kullanan sanayiciye, kişiye, ecrimisil kesmeyebilirsiniz ama ben belediyenin yerini işgal eden, orada bir faaliyet yapan kişiye ecrimisilini keserim. Sizce yanlış, bizce doğru, daha doğrusu popülizme kurban ettiğiniz eleştiriler tarihin derinliklerine doğru gidiyor.
Bu salonda bir şeye şahit oldum. İnsanların inanmadan yalnızca mensubu oldukları siyasi organizasyona ait olduklarından, eleştiri yapmak için eleştiri yapmak zorunda düştükleri zor duruma şahit oldum. Yerli milli politikalar veya çok üst düzeyde yapılan arama-kurtarma çalışmalara bile teşekkür edilmediği bir konuşmaya şahitlik ettim.
YILMAZ, 2023 YILININ MOTTOSUNU “HİZMETTE REKOR YILI” OLARAK İLAN ETTİ
Tabi ki yerli ve milli olmak çok zor ama yerli ve milli kalabilmek ondan daha da zor. “Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.” “Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.” deyip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmette rekorlar kırarak o arkadaşlara cevap vereceğimi ifade ediyorum hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum” diyerek meclis oturumunu kapattı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP