Volkan Yılmaz: 10 yıl boyunca yalancı cennette yaşamış birileri!

Volkan Yılmaz: 10 yıl boyunca yalancı cennette yaşamış birileri!

7.09.2020 16:06:06

Başkan Volkan Yılmaz'ın İBB hizmetlerinin Silivri'ye gelmesi noktasında ciddi bir takip içinde olduklarını buna rağmen yavaş yol alındığı ifadesi üzerine CHP'li Meclis Üyesi Doruk Bulut'tan, “Cennette yaşıyorsunuz” tepkisi geldi.

Başkan Bey, “Valla ben Cennette yaşamıyorum. Şunu söyleyeyim 10 yıl boyunca yalancı cennette yaşamış birileri. 10 yıl boyunca bunları kendine dert etmemişler. Kendinize yönettiğiniz şehrin derdi kederini dert keder ederseniz topu taca atılan tüm hizmetlerin geldiğini de göreceksiniz” yanıtını verdi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumunda CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, örgüt olarak yaptıkları mahalle ziyaretlerinde kaydettikleri hizmet beklentilerine değindi. Özellikle Katı Atık Aktarma İstasyonu sebebiyle önemli mağduriyet yaşayan Seymen'e dair, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Örnek Köy Modeli projesinin hayata geçilmesi hususunun takipçisi olacaklarını ifade ederek, Yılmaz'dan da destek beklentilerini ifade etti.

YILMAZ: MAĞDIR EDİLEN BÖLGELERE POZİTİF HİZMET AYRICALIĞI UYGULANMALI

Başkan Yılmaz, “Tabi ki kimse katı atık depolama merkezinin kendi ilçesine yapılmasını istemez ama mutlaka bir yere yapılmalı ki bölgemize de yapılmış geçen dönem. Her yerde savunduğum üzere böyle bir zorunlu yatırım ile mağduriyet yaşayan bölgelerin hizmet ve destek hususunda diğerlerine nazaran pozitif ayrımcılığa sahip olmaları gerektiğidir. 

Enerji AŞ ile Çeltik ve Büyük Çavuşlu'da iki spor sahası yapılması için protokol imzaladık. Yerleri Silivri Belediyesi olarak biz veriyoruz.

“İSTAÇ KONUYU AĞIRDAN ALIYOR”

İSTAÇ'tan aynı hizmetleri bekliyorum baskımız devam ediyor ama ağırdan alıyorlar. Günde 750-1000 arası tır yollarımızı bozuyor. Köylerimizin yollarını yapın diyorum. Seymen'deki 3 km yolu asfaltlamak İBB için çok zor bir şey mi? Gelsinler kokudan etkilenen köylerde hanımlara Mahallevi, gençlere spor alanları yapalım önerisi getiriyorum. Yapmak kolay esasen ama beyin ve kalplerin buraya fokuslanması lazım”derken CHP sıralarından yükselen “Yapılacak” göndermesine Başkan Bey, “Bir yıl oldu. Dilimde tüy bitti! Yerini de veriyoruz bir sonuç alamadık” yanıtını verdi.

“10 YIL BOYUNCA YALANCI CENNETTE YAŞAMIŞ BİRİLERİ”

Açıklamalarını sürdüren Yılmaz, “Engelli Koordinasyon merkezi için yer verelim İSTAÇ yapsın dedik. Konuşurken her şey güzel tamam, sonra topu bürokrasi içinde birbirine atıyor” derken CHP'li Meclis Üyesi Doruk Bulut'un, “Cennette yaşıyorsunuz” sözleri üzerine Başkan Bey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Valla ben Cennette yaşamıyorum. Şunu söyleyeyim 10 yıl boyunca yalancı cennette yaşamış birileri. 10 yıl boyunca bunları kendine dert etmemiş birileri. Geçenlerde bir gazeteci sordu “en çok bakan ile görüşen belediye başkanı sizsiniz” diye.  Aslında en çok daire başkanı, genel müdür ile görüşen benim. Hiçbir belediye başkanı İBB müdürünün kapısına gitmez, ya müdür ya da başkan yardımcısını yollar, ben gidiyorum. Silivri'nin sorunu çözülsün diye Bakan'ın da İBB Müdürünün de kapısını çalıyorum. Kendinize yönelttiğiniz şehrin kederini dert ederseniz topu taca atılan tüm hizmetlerin geldiğini de göreceksiniz.

Bunu söylerken kızıyor olabilirsiniz yine tekrarlıyorum; ben Ekrem İmamoğlu için Silivri'de bir şansım ve ilçemize İBB hizmetlerini sürükleyerek getiriyorum. Kimse rüyasında görüp “Sabah gideyim de Silivri'ye şunları yapayım” demiyor.

“SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A”

İSKİ Müdürü ile geçtiğimiz günler görüştüm; ilçemize çok önemli hizmetleri olacağını, önemli bir bütçe ayrılacağını belirtti. Sezar'ın hakkı Sezar'a ama bugün pırıl pırıl denize giriyorsak, bunun da eleştirdiğiniz geçmiş dönem İBB ve İSKİ yatırımları sayesinde olduğunu unutmayalım. İSKİ'nin yatırımları durduğu an çok kötü duruma düşeriz. İSKİ'nin bütün yatırımları MHP Grup Sözcüsü olarak açık çek dedim. Aynısını AK Parti Grubu da ifade etti.

“İBB VE HÜKÜMET YATIRIMLARININ SİLİVRİ'YE GELMESİ ÖYLE SANILDIĞI KADAR KOLAY OLMUYOR”

İBB ve Hükümet yatırımlarının Silivri'ye gelmesi öyle sanıldığı kadar kolay olmuyor. Silivri ile yatmaya kalkmaya, 18 saatimi buraya ayırmaya devam edeceğim. Ondan sonra vatandaş karar verecek Silivri Cennet mi, yaşanası bir yer mi?”

BALCIOĞLU'NDAN İMAMOĞLU ÇIKIŞI

Tartışmalar ile ilgili söz alan Bora Balcıoğlu: “Ne güzel söylediniz ilk defa 16 Milyon İstanbullunun hassasiyetlerini gözeten bir Belediye Başkanı var İBB'nin. Ekrem Başkanın bakış açısını da kendiniz söylemiş oldunuz” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “İBB'nin önceki dönem yaptığı Silivri hizmetleri, çalışmalarını yok saymak doğru değil” derken sözlerine şöyle devam etti: “Öncesini sonrasını görecek analitik yapıya sahibim. Toptancı bir yaklaşımla yok saymak doğru değil.

Mezbaha, hayvan satış yeri ağır gidiyor. Bayramda burada yaşanan kaos hoşunuza gidiyor mu? Bir yıl önce dosya verdim. Şimdi döndüler “Sahil tesisleri yapılacak yer belirle” diyorlar.

“BALIKÇI BARINAKLARI PROJEMİZİ GÖRMEK İÇİN 6 AY SABREDİN”

CHP sıralarından yükselen “Yan limanı projeniz ne oldu?” sorusu üzerine Başkan Yılmaz ilgili kurumlardan onayların alındığını ifade ederken, “Koşuyoruz da o kadar da değil. Balıkçı barınakları projemizi görmek için 6 ay sabredin” yanıtını verdi.

KIRKICI: SİZ DE ÇOK ŞANSLISINIZ İMAMOĞLU İLE BERABER ÇALIŞIYORSUNUZ

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, “İBB ile çok rahat diyalog kuracak imkana sahip olduğunuzu ifade etmeye çalışıyor arkadaşlar. Biz geçtiğimiz dönemlerde bu imkana sahip değildik. Siz de çok şanslısınız Ekrem İmamoğlu ile beraber çalışıyorsunuz. 11 Yıldır bu mecliste çalışıyorum. Şunu sorgulayın; geçen dönem Selimpaşa planlarına itiraz edildi palanlar 8 yıldır yapılmadı” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu plan takibinin sağlıklı şekilde yapılmadığı için gecikmenin yaşandığını ifade ederken, Başkan Yılmaz da “İstanbul'un 39 ilçesi arasında sadece Silivri mi cezalandırıldı yani!” konusuna dikkat çekti.

YILMAZ: PİREYE KIZIP YORGAN YAKMAYACAĞIM

Yılmaz tartışmaları, “Silivri Belediyesi ve halkının alması gereken hizmetleri getirmek için gerekeni yapacağım. İşi savsaklayan, siyasi bakanlar olmayacak mı? Olacak. Pireye kızıp yorganı yakmayacağım. İletişim kanallarını kapatmayacağım. Bahşiş, lütuf değil Silivri'nin alması gereken hizmetler söz konusu olan. Koşar adımlarla sevdamız olan Silivri'ye hizmetlerimiz sürecek” ifadeleriyle noktaladı.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP