Vefa Tekirdağ’da galibiyeti kaçırdı

Vefa Tekirdağ’da galibiyeti kaçırdı

25.10.2022 10:44:56

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 4. Hafta maçında Tekirdağspor ile Vefa, Tekirdağ Namık Kemal Stadında karşılaştılar.

Maçı, Yalova'dan Batuhan Kösem yönetti. Yardımcıları ise Eskişehir'den Ahmet Onur Çiçek ile Yalova'dan Mehmet Yıldız oldular. Hakem Batuhan Kösem'i daha önce izlemiş ve iyi bir Hakem olduğuna kanaat getirmiştim, Yalovalı Hakem yine başarılı bir maç yönetti. Ancak, Bölgesel Kurul'un, bir maça iki farklı ilden hakem triosu tayin etmesi Hakemler arasında anlaşmazlığa sebep oluyor. Nitekim maçın 10'ncu dakikasında Vefa atağında Yılmaz Coşkuncay topu göğsüyle düzeltip Tekirdağ kalecisi Erhan Kırcı'yı mağlup etti. Hakem görüş alanında ve çok yakın olduğu pozisyona 40 metreden bayrak çekip iptal ettiren Yardımcı Hakem Ahmet Onur Çiçek maçın skoruna olumsuz etki etti.

Maçtan önce dostluk görüntüleri vardı. Tekirdağspor yönetimi, misafirlerine en güzel şekilde davrandılar ve ikramlarda bulundular. Sarı-siyahlıların Başkanı Ekrem Daşdan, Vefa başkanı Mesut Gülbaran'a hediyeler verirken, yeşil-beyazlılar kendi evinde gibi maça hazırlandılar. Ancak İstanbul'dan gelen Vefa taraftarının korner köşesine doğru demir parmaklıklar ardında Emniyet Güçlerinin gözetiminde maçı takip etmesi nedeniyle Vefa başkanı Mesut Gülbaran da protokol tribününe gitmedi ve taraftarlarının arasında maçı takip etmeyi tercih etti.

Maçın ilk yarısında Vefa'nın sayılmayan golünün haricinde iki takım da etkili pozisyon üretemedi. Tribünlerde, doğal çim büyük bir stat olan Namık Kemal Stadında Vefa takımının ikinci devrede oyundan düşeceği yorumları yapılıyordu ancak sakatlıkları süren Murat Turan, Hüseyin Kaya ve Resul Timurlenk'ten yoksun sahaya çıkan Vefa, 60.dakika itibariyle oyunun üstünlüğünü iyice eline aldı. 52. Dakikada sakatlanan takım kaptanı Muhammed Emin Yamağ oyundan çıkarken yerine Mehmet Aygün oyuna dahil oldu. Bu sezon hazırlık maçları dahil yenilgi yüzü görmeyen Yeşil-Beyazlıların teknik direktörü Erdal Albayrak, 60.dakikada Emre Babuşçu'yu oyundan alıp, 20 yaşındaki Ensar'ı oyuna dahil etti. Sağ taraftan Musa ve Bartu ile Tekirdağ kalesinde üst üste pozisyonlar bulan Vefa karşısında Tekirdağspor pozisyona giremedi. Tekirdağspor'un gol yollarındaki tecrübeli ismi Birol Öztürk, Vefa'nın stoperleri Berk Priştine ile Mürsel Civelek karşısında etkisiz kalınca oyundan alındı. Maçın ikinci yarısında Vefa adına Furkan Kara'nın sol taraftan çektiği şu 90 diye tabir edilen yerden oyun alanına geri döndü. 86'da ise Bartu Kurtuldu'nun şutu direkten dışarı çıktı. Maça ilave edilen 5 dakikalık uzatma dilimin son dakikasında ise Tekirdağspor en etkili pozisyonuna girdi ancak Vefa kalecisi Süleyman Kasap gole izin vermedi.

Başladığı gibi sona eren maçta Vefa deplasmanda galibiyeti kaçırarak 4. maç sonunda puanını 10 yaptı ve liderlikten iki basamak geriledi. Tekirdağspor ise puanını 5 yaparak 7. sıradaki yerini korudu.

Ali Kemal Demir

YORUM YAP