Ve sonunda paçayı kurtardık: 1-0

Ve sonunda paçayı kurtardık: 1-0

19.04.2016 12:01:13

Gruplarında ligde kalabilme adına mutlak galip gelmesi gereken iki takım olan Silivrispor ve Arsinspor arasında oynanan zorlu doksan dakikanın ardından gülen taraf Silivrispor oldu ve aldığı üç puan ile ligde kalmayı büyük ölçüde garantileyen takım oldu. Trabzon deplasmanında Arsin İlçe Stadı'nda oynanan zorlu doksan dakikaya ev sahibi takım başladı. Karşılıklı geçilen ataklarda her iki takım da pozisyon üretmekte zorlandığı gözlendi. Rakibine göre daha diri ve atak bir görüntü sahneleyen Silivrispor ilk yarıda Murat Kara ve İbrahim Fatih ile mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI SİLİVRİ ÜSTÜNLÜĞÜ
Maçın ikinci yarısına orta sahada değişiklikle başlayan Silivrispor maça ağırlığını koymaya başladı. İlk yarıda aldığı darbe ile sakatlanan orta aha oyuncusu Özgür Ergün ikinci yarıda 73.dakikada yerini Görkem Özkul'a bıraktı. 46.dakikada ise Tolga Aydın yerini Mert'e bıraktı. İkinci yarıya hızlı başlayan Silivrispor kanatlardan rakip kaleye yüklenmeye başladı. Maçın oldukça sert ve gergin dakikalarında sahneye ikinci yarı oyuna dahil olan Görkem Özkul çıktı ve şık bir golle takımı Silivrispor'u 1-0 öne geçiren golünü kaydetti. Bu golün ardından Arsin kalesine iyice yüklenen Silivrispor aradığı ikinci golü bulamadı. Müsabakanın son düdüğü ile Silivrispor zorlu Arsin deplasmanından üç puanı Görkem'in attığı golle buldu.

ARSİNSPOR KÜME DÜŞTÜ
Oynanan son maçların ardından Silivrispor aldığı üç puan ile grupta 40 puan ile 12. sırada yer bulurken, rakibi Arsinspor ise 33 puan ile 18. sırada yer buldu ve düşme potasından kurtulamadı. Kaybettiği üç puanın ardından Arsinspor matematiksel olarak ligde kalma şansı bulunsa da kalan maçlarını zirveye oynayan takımlarla yapacağı için ligde kalma şansı kalmayan takımlar arasında oldu.

SİLİVRİSPOR BU HAFTA BAY
Grupta aldığı Arsin galibiyetinin ardından 35.haftayı Silivrispor BAY geçecek. Son hafta ise grupta iddiası kalmayan Maltepespor ile formalite maçına çıkacak olan Silivrispor bir hafta dinlenecek ve son maç için kolları sıvayacak.

Stat: Arsin İlçe
Hakemler: Alper Çetin, Bahadır Yıldırım, Cem Özbay
Arsinspor: Mustafa 6, Emre 6, Barış 6 (72' Mahmut 5), Abdulsamed 6, Mehmetcan 6, Emrehan 6 (80' Cemre 4), Münür 6 (64' Enes 5), Rahman 6, Yunus Emre 6, Mert 6, Caner 6
Silivrispor: Yunus Emre 8, Rıdvan 8 (82' Murat Kar 8), Oğulcan 8, Bahadır 8, Orhan 8, Özgür 8 (73' Görkem 8), İbrahim Fatih 8, Yunus 8, Murat 8, Tolga 8 (46' Mert 8), Veysi 8
Skor: 0-1
Gol: 78' Görkem Özkul (Silivri)


Engin AKIN

YORUM YAP