Uyuşturucu ticareti yapan örgüt çökertildi

Uyuşturucu ticareti yapan örgüt çökertildi

28.07.2017 10:23:31

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetme ve Üye Olma, söz   konusu bu kapsamda olmak üzere Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti, Silahla Yağma, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermi Satın Alma,    Taşıma ve Bulundurma suçları sebebiyle 18/07/2017 tarihinde yapılan operasyon neticesinde 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş'ün kamuoyuna bilgi verdiği soruşturma dosyası kapsamında; bir kısım şüphelilerin ev ve araçlarında mahkeme kararı uyarınca yapılan aramalarda; 12/07/2017 tarihinde 3 adet silah, 1 adet şarjör (9 mermi), 15 adet mermi, satışa hazırlanmış paketler halinde taş kokain ve 4 kg esrar maddesi ele geçirildi.
12/07/2017 tarihli operasyon sonrasında gözaltına alınan 2 şüpheli şahıstan H.E, K.Ç Cumhuriyet Başsavcılığınca 13/07/2017 tarihinde alınan ifadelerinin ardından, tutuklanmaları talebi ile Silivri Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, sorguları yapıldıktan sonra aynı tarihte yukarıda yazılı suçlardan tutuklandı.
Suça sürüklenen çocuk şüpheli A.B. Savcılık tarafından ifadesi alınmasının ardından tutuklanma talebi ile Silivri Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, sorgusu yapıldıktan sonra aynı tarihte yukarıda yazılı suçlardan hakkında tutuklama kararı verildi.
Gözaltında bulunan 11 şüphelinin 25/07/2017 tarihinde Başsavcılıkta atılı suçlardan savunmaları alındı, şüpheliler Y.Ç, B.Ü, H.Ü, E.Ç, S.D, M.D, K.B, N.B, D.O, M.K yukarıda yazılı suçlardan tutuklama talebi ile şüpheli V.Ü ise Adli Kontrol Talebi ile Silivri Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Soruşturma ve sorgular devam etmekte.”
Haber Merkezi

YORUM YAP