Uygulamalı eğitim ve kültür gezileri sürüyor

Uygulamalı eğitim ve kültür gezileri sürüyor

4.06.2022 11:41:24

Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın'' Erasmus+ projesi kapsamında İtalya'da bulunan Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi, uygulamalı eğitim ve kültür gezilerini sürdürüyor.

“Doğanın Işığı Geleceği Aydınlatsın'' Erasmus+ projesi kapsamında İtalya'da bulunan Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uygulamalı eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

GÖZLEM VE UYGULAMALI EĞİTİM

Öğrenciler, öğretmenleri ve yetkililer rehberliğinde Ca Colonna firmasına giderek buradaki işleyiş hakkında bilgi aldı. Marul ve finocchio bitkilerinin hasat işlemi ve paketleme uygulamalarını gerçekleştirdiler. Yetiştiricilikten hasada, hasattan pazara kadar giden işlemleri yerinde görmeye ve öğrenmeye devam ettiler.

Ev sahipleri Fausto Faggoli'de Tıbbi ve aromatik bitkilerden biberiye, lavanta, ısırgan otu, ölmez otu ve kekik bitkilerinin tanıtımı yapılarak faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Tıbbi aromatik bitkiler dışında öğrencilere yenilebilir çiçekler hakkında bilgi verildi ve önceden ekmiş oldukları bitkilerin devrilmesini önlemek amacıyla bambuları kazık şeklinde kullanarak bitkilere destek olmasını sağladılar.

KÜLTÜR GEZİSİ

Öğrenciler, kültürel gezilerine Mucizeler Meydanı (PİSA) ve Floransa ile devam etti.  UNESCO'nun dünya mirasları listesinde yer alan Pisa'da; Eğik Pisa Kulesi, Pisa Katedrali ve Vaftizhanesi'ni görme fırsatı buldular. İtalya ve Avrupa'nın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Floransa; Piazza Duomo Meydanı, Michalengelo Tepesi, Santa Croce Bazilikası, Piazza Della Republica Meydanı, Loggia dei Lanzi,  Michalengelo'nun David Heykeli, Signoria Meydanı, Arno Nehri ve Ponte Veccio gibi kültürü ve mirasıyla dünyaca ünlü turizm kentini gezdiler.

Renginar SALİ

YORUM YAP