Üst geçide acil asansör ihtiyacı

Üst geçide acil asansör ihtiyacı

12.04.2019 13:54:36

Silivri merkez ile Konutlar bölgesini bağlayan en önemli üst geçitlerden biri olan Kipa önündeki aynı zamanda merkez ile devlet hastanesi arasındaki temel ulaşım güzergahı. Ancak hasta, yaşlı ve özellikle engelli vatandaşlarımız üst geçidi ya çok güç durumda kalarak kullanıyor ya da hiç kullanamıyor ve acil olarak asansör talebinin gündeme alınmasını rica ediyorlar.

Yoğun kullanımından dolayı Silivri'nin en önemli üst geçitlerinden biri olan KİPA önündeki üst geçit ile ilgili asansör talepleri acil bir şekilde dile getiriliyor. Ulaşım aksı olarak büyük önem arz eden bölge ve üst geçit aynı zamanda şehir merkezi ile Devlet Hastanesini birleştiriyor. Özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların bölgeyi kullanımı göz önünde bulundurulduğunda, ihtiyaçları göz önünde tutulduğunda asansör ihtiyacı daha acil öne çıkıyor.
Baston kullanan engelli ve yaşlılarımız zorlanarak da olsa üst geçitten geçebiliyor ama engelli aracı veya tekerlekli sandalyesi olan kesinlikle üst geçidi kullanamıyor. Bu duruma dikkat çeken vatandaşlar bir an önce yetkililerden Kipa önündeki üst geçide asansör yapılmasını rica ediyor.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP