Üniversite İnşaatı Hakkında Yıkım Kararı

Üniversite İnşaatı Hakkında Yıkım Kararı

06.11.2009 11:31:52


Silivri Belediye Encümeni, Selimpaşa Mahallesi'nde, 451 ada, 4 parsel üzerine yapılan Kadir Has Üniversitesi'ne ait inşaat hakkında 3194 Sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi'ne istinaden yıkım kararı verdi.

Selimpaşa Mahallesi, 451 ada, 4 parsel üzerinde T. C. Kadir Has Üniversitesi'ne ait inşaatın; T. C. İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin 2009/1087 kararı ile ruhsatı iptal edildi. Söz konusu yerdeki inşaat 10/08/2009 tarihinde yapı tatil tutanağı düzenlenerek mühürlendi. T.C.İstanbul 1. İdare Mahkemesi kararı gereği; Söz konusu inşaatın 3194 Sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi'ne (Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce (...) tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur.

Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshası da muhtara bırakılır.

Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mührün kaldırılmasını ister.

Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilir.

Aksi takdirde, ruhsat iptal edilir, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan bina, belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip, belediye veya valilikçe yıktırılır ve masrafı yapı sahibinden tahsil edilir.) istinaden yıkılmasına Silivri Belediye encümenimizce oybirliği ile karar verildi.

Sevginar Uygun

YORUM YAP