Ülkelerin kültürleri araştırılıp tanıtılacak

Ülkelerin kültürleri araştırılıp tanıtılacak

14.12.2020 10:17:23

Ülkemizin de aralarında bulunduğu 12 ülkede 146 proje ortaklı "It's All About "E" eTwinning projesi kapsamında ülkelerin kültürleri araştırılıp tanıtılacak.

"It's All About "E" eTwinning projesi, ülkemizin farklı şehirlerinden katılımcıların olduğu, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti,  Ürdün ülkelerinden gelen destek ile 12 ülkede 146 proje ortağı ile yürütülecek.

“KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ VE DİĞER ÜLKELERİN KÜLTÜRLERİNİ ARAŞTIRIP TANITACAĞIZ”

Ortaklardan Selimpaşa Yavuz Selim İlkokulu adına Sınıf Öğretmeni Esra Gezeren Sarıahmet, proje hakkında gazetemizle şu bilgileri paylaştı: “"It's All About 'e'!" eTwinning projesi, kendi kültürümüzü ve diğer ülkelerin kültürlerini araştırmak, tanıtmak ve sunmak için hazırlandı.

PROJENİN AMACI

Proje ile öğrencilerin kendi kültürel mirasını ve diğer ülkeleri öğrenmelerini sağlamak, kültürel miras bilincini artırmak, ülkeler arasındaki sınırları ve mesafeyi ortadan kaldırmak, dostluk ilişkileri ve kültür kardeşliği kurmak, öğrencilerin benlik saygısı ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmek amaçlanmakta.

ÇALIŞMA YAPILACAK TEMALAR

Proje sürecinde çalışmalar yapılacak temalar şöyle; 1.ePartners, 2.eCitizen, 3.eArt, 4.eMusic, 5.eHeritage, 6. eTechnology, 7.eSafety, 8. eTwinning

“250 CİVARI MESLEKTAŞIMIZ KATILDI”

It's All About "E" eTwinning projemizin 2. Öğretmen Webinarımızı Türkiye'nin çeşitli illerinden katılım sağlayan 250 civarı meslektaşımızla birlikte gerçekleştirdik. Özellikle proje çalışmalarına yeni başlayan arkadaşlarımıza rehberlik edebilmek amacıyla proje dışından meslektaşlarımızın da katılımını sağlayarak daha çok öğretmenimize ve dolayısıyla da daha çok öğrenciye ulaşma şansı yakaladık.

Hangi yaş olursa olsun,  online ya da yüzyüze eğitim olsun fark etmez oyun, her zaman etkili bir öğretim yöntemi olmuştur. Yetişkinler de bile oldukça etkili bir yöntem. Yüz yüze verdiğim çeşitli eğitimlerde de bunun etkisini gördüm.

Bu sebeple de oyuna derslerimizde oldukça yer vermeliyiz. Bunu yaparken de web 2 araçlarından sıklıkla yararlanmamız da fayda var. Bugün meslektaşlarımla en kullanışlı ve sevilen oyun hazırlama araçlarından bazılarını tanımaya çalıştık.

2 saat süren webinarımızda, Uzaktan Eğitim sürecinde kullanabileceğimiz ders kazanımlarımızla ilgili oyun hazırlama web 2 araçlarından 6 farklı aracı uygulamalı olarak öğrendik. Öğretmen arkadaşlarımızla derslerimizi daha eğlenceli ve verimli nasıl geçirebileceğimiz konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.

Quizizz ile hazırladığım quiz etkinliğimizi öğretmenlerimizin katılımıyla yaparak webinarımıza eğlenceli bir şekilde başladık. Quizizz, Wordwall, LearningApps, Visc-online, Kahoot, Jeopardy.labs araçlarını daha önce duymayanlar varsa mutlaka bu araçların web sitelerini ziyaret etmeli. Kendiniz istediğiniz konuda oyun hazırlayabileceğiniz gibi başkaları tarafından hazırlanmış oyunları da kullanarak, çalışmaları öğrencilerinizle paylaşabilirisiniz. Böylece öğrencileriniz daha keyifli ve aktif bir şekilde derslere katılım sağlayacaklar ve daha mutlu olacaklardır.

Son olarak öncelikle bana güvenerek bu eğitim sunumunu yapmam için teşvik eden Selçuk Şahin hocama ve katılım sağlayan herkese çok teşekkürler.”

Renginar SALİ

 

 

 

 

 

 

  1. Mehmet GÖZBAŞI Mehmet GÖZBAŞI

    Başta Selçuk Şahin olmak üzere bu projede bana destek olan bütün ortaklarima çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile ben ve öğrencilerim gerçekten çok eğleniyoruz .

YORUM YAP