“Ülke sorunları çözülmeden, mesleki sorunlar çözülemez”

“Ülke sorunları çözülmeden, mesleki sorunlar çözülemez”

9.02.2017 09:47:28

İSMMMO'da yeni yönetim dönemi ile Referandum gündemini Hürhaber ziyaretinde değerlendiren Başkan Yücel Akdemir, demokrasi sorunu olan ülkelerde meslek odalarının karşılaştığı zorluklara işaret etti ve ülke sorunları çözülmeden, meslek sorunlarının çözüme kavuşturulamayacağının altını çizdi.

Meslek duayenleri merhum Erkin Balaban ve Şinasi Günaydın'ın kabir ziyaretleri için Silivri'ye gelen İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir, Hürhaber Gazetesini de ziyaret etti. 8 ay önce seçilen İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir, Silivri Temsilcisi Saadet Gencoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Simge Kandemir Kesen, Sena Aykanat, Arzu Şentürk ve Bora Bakal gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular.

AKDEMİR: DEMOKRASİ SORUNU OLAN ÜLKELERDE MESLEK ODALARININ İŞİ KOLAY DEĞİL
“Ülke sorunları çözülmeden, mesleki sıkıntılar çözüme kavuşturulamaz” diyen Akdemir, göreve geldikleri Mayıs 2016 tarihinden bu yana gündemlerinin sıcak bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Ekim ayında üst birlik seçimlerini tamamladıklarını aktaran İSMMMO Başkanı, “27 yıl sonra odamızda zorunlu bir yönetim değişikliği oldu. Bir yandan eskiye sahip çıkmak, diğer yandan yenilenmek sorumluluğumuz vardı. Demokrasi sorunu olan ülkelerde meslek odalarının işleyişi kolay değil. Akademik nitelik bulunan bir yanının içinde seçim olmamalı. Bizde ise hiçbir meslek odasında olmayan nispi seçim sistemi var” dedi.
“HEPİMİZİN ÖNEMLİ SORUMLULUĞU VAR”
Referandum süreci ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Akdemir, “Bu konuda Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Birliği Grubu ve İSMMMO olarak farklı tutum içinde olmak durumundayım. Bu süreçte en önemli konu bölünmememiz, toplumumuz içinde kutuplaşmaya yol açmamak. İSMMMO'nun tabanında her düşünceden kişi var. Karar veya düşüncemiz ne olursa olsun hepimize çok önemli sorumluluklar düştüğünün bilinciyle hareket etmeliyiz. İSMMMO Başkanlığı her düşüncenizi serbest olarak söyleyebileceğiniz bir konum değil. Ölçülü ve hassasiyet gerektiriyor. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz ve her zaman söylüyoruz ülkenin sorunları çözülmeden, mesleki sorunlar çözülemez.

“CUMHURİYETTEN BAŞKA YOL KİMSE ARAMASIN”
Atatürk'e, bizlere emanet ettiği Cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye sahip çıkalım; kimse başka yollar aramasın. Hepimizin Cumhuriyete borcu var. Sıra bize gelmeden taraf olmak önemli. Sıra size geldikten sonra taraf olmanın anlamı kalmıyor. Örneğin 15 Temmuz gelmeden taraf olmak gerekirdi; ki bu tür olaylar yaşanmasın” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

YORUM YAP