Türkan bebeği mezarı başında andılar

Türkan bebeği mezarı başında andılar

28.12.2022 11:05:26

Bir günlük Bulgaristan ziyaretinde Başkan Volkan Yılmaz, 1984'te uygulanan zorunlu asimilasyon girişimine karşı Kırcaali'nin Kırkova ilçesine Mogilyane köyünde düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında annesinin kucağında 18 aylıkken Bulgar askerleri tarafından vurularak şehit edilen Türkan Feyzullah'ın kabri başında düzenlenen anmalara katıldı.

kullan (4)_5

Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan ve Türkiye'den gelen Bursa, Tekirdağ ve İzmir milletvekilleri, HÖH ve Türkiye Edirne, Kırklareli, Bursa'dan gelen belediye Başkanları, Göçmen Federasyon ve Dernek yetkilileri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcımız Kamil Aydın, MHP Tekirdağ geçmiş dönem milletvekilimiz Bülent Belen, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Ercan Çalışkan ve dernek yöneticileri ile beraber katıldı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uzun, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Müsteşarı Mustafa Kara ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü da törene katılan isimler arasındaydı.

kullan (10)_2

Bölge Müftüleri mezarlık ziyaretinde Türkan Bebek ve tüm asimilasyon şehitleri için dualar okudular. Mezarlık ziyaretinde 38 yıl önce kollarında Türkan Bebeğini kaybeden annesi Fatma hanım da hazır bulundu.

kullan (6)_2

YILMAZ: TÜM ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARI CENNET OLSUN

Türkan Bebeğin kabir ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Bulgaristan'da, dönemin komünist rejimi tarafından Türklere karşı uygulanan "zorla isim değiştirme" girişimlerini protesto ederken 26 Aralık 1984 tarihinde, daha 18 aylık iken annesinin kucağında katledilen Türkan Bebeğin şehit düştüğü alandaki anıtı ve kabrini ziyaret ettik. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından Türkan Bebek ile asimilasyon şehitlerini anlak üzere düzenlenen törenlere katılım oldukça yüksek oldu.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP