“Türk bir isim Bulgaristan Cumhurbaşkanı olabilir!”

“Türk bir isim Bulgaristan Cumhurbaşkanı olabilir!”

5.11.2021 17:13:29

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği'nin birlik ve dayanışma gecesinde konuşan Targovişte Milletvekilleri İmren Mehmedova , “Biliyorum ki sizin kalbinizde Bulgaristan her zaman var. Aynı şekilde bizim de kalbimizde her zaman Türkiye var” derken, diğer konuşmacılar gibi, 14 Kasım Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimlerinde bölgemiz ve Türkiye'de yaşayan çift vatandaşların desteğinin önemini anlattı.

Bulgaristan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneği tarafından, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın destekleri ile, Mega Saray'da düzenlenen istişare toplantısında konuşan isimler arasında Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Beyzat Bedel, Targovişte Milletvekilleri İmren Mehmedova ve Ceyhan İbrahimov da yer aldı.

BEDEL: 14 KASIM SEÇİMLERİ KRİTİK BİR ÖNEME SAHİP

Beyzat Bedel, Dernek faaliyetleri ve genel kurula yönelik teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Önümüzde zor ve meşakkatli bir dönem var. Bulgaristan Türkleri için hayati önem taşıyan kritik bir noktadayız.

Bizlere düşen görev Bulgaristan'da yaşayan kardeşlerimize, en iyi şekilde destek olmak, sahip çıkmaktır. Bulgaristan seçimlerinde HÖH'ün Cumhurbaşkanı adayı var. Türk Bulgaristan Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı'yı desteklemek için buradayız.

Bulgaristan'daki soydaşlarımızın hak ve özgürlüklerini savunabilmeleri, ülke yönetiminde söz sahibi olabilmeleri, özgürce yaşayabilmeleri, gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için burada sizlerin vereceği destek çok önemli. Bu yüzden 14 Kasım'da sandığa gidip Mustafa Karadayı'yı hep birlikte seçecek, HÖH milletvekillerine destek verecek miyiz arkadaşlar?

Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda Silivri'de sandık açılacak ve 14 Kasım'da Ertuğrul Gazi Orta Okulunda çifte vatandaş hemşerilerimizi geleceğimize sahip çıkmak adına bekliyor olacağız.”

MEHMEDOVA: MÜCADELEYE HER ZAMAN DEVAM EDECEĞİZ

Targovişte Milletvekilleri İmren Mehmedova programda söz alarak şunları söyledi: “2017 yılından beri milletvekiliyim. Partimizin genç milletvekillerinden biriyim ve şunu söylemek istiyorum emin olun ki mücadeleye her zaman devam edeceğiz.

“SİZİN KALBİNİZDE BULGARİSTAN, BİZLERİN KALBİNDE TÜRKİYE HER DAİM VAR”

Biliyorum ki sizin kalbinizde Bulgaristan her zaman var. Aynı şekilde bizim de kalbimizde her zaman Türkiye var.

“BAŞKAN YILMAZ BİZLERE SÖYLEYECEK SÖZ BIRAKMADI; SAĞ OLSUN!”

Sayın Belediye Başkanım Volkan Yılmaza teşekkür etmek istiyorum. Bu etkinlik ve destek konuşmalarınız için. Sizden sonra bizlere söyleyecek bir şey kalmadı. Sağ olun!

“TÜRK BİR İSİM BULGARİSTAN CUMHURBAŞKANI OLABİLİR!”

Türk bir isim Bulgaristan Cumhurbaşkanı olabilir. Ama bunun olması için çok güçlü bir desteğe ihtiyacımız var. Ancak birlik ve beraberlikle bunu yapabiliriz.

“17 NUMARAYA GÜÇLÜ DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

14 Kasım seçimlerinde aynı zamanda milletvekilleri de seçeceğiz. İnanıyorum ki yine sizin desteğinizle parlamentoda çok daha güçlü bir temsil etkinliğine kavuşacağız. 17 numaraya güçlü desteğinizi bekliyoruz.”

İBRAHİMOV: DÜĞÜN VE CENAZE GİBİ SEÇİM DE İNSANLA OLUYOR!

Targovişte Milletvekilleri Ceyhan İbrahimov da Silivri'deki programda bölgemizdeki Bulgaristan vatandaşlarına seslenerek şunları söyledi: “Üçüncü defa seçime gidiyoruz. Nisan'da olamadı, Temmuz'da olamadı ama Başkanımız söyledi bu defa hükümet kurulacak! Çünkü birlik beraberlik var mı toplumumuzda oyumuz artar. Oyumuz artınca Cumhurbaşkanı da milletvekilleri de seçeriz; Kilit bizde olur, Cumhurbaşkanlığında da hükümete de. Sizlerden bunun için destek istiyoruz. Düğüne gideriz düğün insanla olur, maalesef cenazeye gideriz o da insanla oluyor. Seçime gidiyoruz o da insanla oluyor.

“40-50 MİLLETVEKİLİMİZ OLURSA HER ŞEY BAŞKA OLUR!”

Sandığa gitmez ve oyumuzu vermezsek kimse bize “Siz güçlüsünüz, hükümet kurabilirsiniz, iktidar ortağı olabilirsiniz” demez. Tek milletvekilinin gücü yoktur. 10 olsun onların da gücü yoktur. Ama 50-40 olursa, Cumhurbaşkanımız olursa o zaman belediye başkanımız da köy muhtarımız da hem olur, hem de güçlü olur. Halkımıza da devletimize de hizmet edebiliriz, sahip çıkabiliriz. Bulgaristan'a geldiğinizde nerede bizim belediye başkanı, muhtar dediğinizde güçlü bir şekilde olmamız için oyumuzu arttırmamız gerekiyor.”

 

YORUM YAP