Turgut Reis öğrencileri, sanat sergisini gezdi

Turgut Reis öğrencileri, sanat sergisini gezdi

25.09.2019 10:25:46

Turgut Reis İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Leyla Kurt'un rehberliğinde Silivri Sanat Platformu tarafından düzenlenen karma sergiyi gezdi.

Turgut Reis İlkokulu öğretmenlerinden Leyla Kurt, 3/A sınıfı öğrencileriyle birlikte derslere sanat molası verdi. Kurt, öğrencilerine geçtiğimiz gün Silivri Sanat Platformu üyeleri tarafından düzenlenen “Ustalar Sergisi”ni gezdirdi. Tarihi sergi salonunda Silivrili sanatçı büyükleriyle tanışarak sohbet eden, onların Ahşap El Sanatları, Ebru, Çini, Hüsn-i Hat, Heykel, Resim, Sedef, Seramik eserlerini hayranlıkla inceleyen ilkokul öğrencileri, eserlerle ilgili de bilgi edindiler.

Sınıf öğretmeni Leyla Kurt, “Turgut Reis İlkokulu 3/A sınıfı olarak Silivri Sanat Platformu Ustalar Sergisi'ne ziyarette bulunduk. Ahşap el sanatları, ebru, çini, hüsn-i hat, heykel, resim, sedef, seramik çalışmalarını yakından gördük. Sanatçılarımızla sohbet ettik ve eserleri hakkında bilgi aldık. Tek kelime ile muhteşemdi hepsi de. Çocuklarımızda sanat ruhunu, sanata ve sanatçıya duyarlı olma, heves uyandırma, örnek olma adına olumlu bir gezi oldu. Eminim birçok öğrencimizde bu bilinci uyandırdık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, " Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir. " paylaşımında bulundu.

Sergi 29 Eylül 2019 tarihine kadar ziyaretçiler için açık kalacak.

Renginar SALİ

YORUM YAP