Turanın Siyasi İnfazı Yapıldı Cellat Kim?

Turanın Siyasi İnfazı Yapıldı Cellat Kim?

30.04.2009 10:29:35

Seçimin faturası kesildi ödeyecek olanların cezası belirlenmişken, yeni ilçe yönetim yapılaşması öncesinde belli kadroların yanı sıra özellikle eski Belediye Başkan Hüseyin Turan’ın  ‘infaz’ kararının verildiğini ortaya koyan gelişmeler yaşanıyor.

AKP Silivri'de 29 Mart yerel seçim sonuçlarının yarattığı depremin artçı sarsıntıları sürüyor. Silivri'de beklemediği bir malubiyet alan AKP'de sular durulmuyor. Genel Merkez talimatıyla seçim kaybının nedenleri değerlendirme altına alınırken, basına sızdırılarak kamuoyuna ulaşması sağlanan rapor bir 'partinin siyasi intiharı'ndan ziyade AKP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan hakkında verilen siyasi 'infaz' kararının 'cellat' tarafından uygulanmasını andırıyor. İlçe Başkanlığı konusunda yeni yapılanmalar arifesinde Hüseyin Turan'ın gölgesine bile birilerinin tahammülü olmadığı net bir şekilde anlaşılıyor. AKP'de seçim malubiyetinin faturası aday ve son beş yıl Silivri'yi birlikte yönettiği ekibe, eski belediye başkanının belirlediği iddia edilen ilçe yönetimi ve seçim işleri sorumlularına yüklenerek, yeni bir oluşum için zemin hazırlığı dikkat çekiyor.

 

İşte söz konusu raporda yer alan bilgiler:

 

* "2007 Seçimleri start verildikten sonra boşalan ilçe başkanlığına atama yapılırken teşkilatın görüşleri alınmamıştır, Belediye Başkanı ve istifa eden İlçe Başkanının görüşüne göre yeni ilçe başkanı atanmıştır. Bu dönemde 2008 Kasım kongresine kadar mahalle bazlı teşkilat çalışması yapılmamıştır. Mahalle toplantıları yapılamaz hale gelmiştir."

 

* "İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları Yönetimi ve Gençlik Kolları Yönetim Kurullarının oluşumunda Belediye Başkanının çok etkin olması aday belirleme sürecinde, diğer başkan adaylarının güçsüz kalmasına neden olmuştur. Kongreden sonra oluşan yeni yönetim kurulu içinde, görev bölümü yapılırken herhangi bir seçim ve istişare yapılmadan görev dağılımı yapılmıştır."

 

* "Özellikle seçim öncesi en önemli birim olan seçim işlerine tecrübesi az olan ve Belediye Başkanının yakınının getirilmesi tepkilere yol açmış, ancak bu konuda Başkan tarafından herhangi bir düzeltme yapılmamıştır."

 

* "Kongre öncesi SKM Başkanlığına tecrübeli teşkilat mensubu arkadaşlarımızın atanıp ve İlden onayı alınmış olmasına rağmen, kongre sonrası yönetim kurulunun haber ve onayı olmadan bu konuda tecrübesi olmayan maaşlı bir kişinin SKM başkanlığına atanması seçim çalışmalarını

 

etkilemiştir."

 

* "Seçim sürecinde seçim işleri başkanı ve SKM Başkanının dışarıdan da fark edilebilen kişisel çekişmeleri teşkilat çalışma verimliliğini düşürmüştür. Bu iki kurulda seçmen ve sandık bazlı çalışma yapılamadığı için, sandık hakimiyeti ve koordinasyonu sağlanamamıştır. Örneğin, kuvvetli olduğumuz bir çok sandıkta müşahit dikkatsizliği nedeni ile çok sayıda oy iptalimiz yaşanmıştır."

 

* "İlçe Seçim Kuruluna tecrübesiz eleman görevlendirilmesi neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı birleştirme tutanaklarında 10 sandıkta partimizin oylarının başka bir partiye kaydırıldığı görülmektedir. Toplam 795 oy."

 

* "Belediye Başkanının görev süresi içerisinde halkın gönlünü kazanamadığı, halkın içine girmediği halk tarafından dillendirilmektedir. İSKİ dere boyu istimlak çalışması halka iyi anlatılamadığı için tepki ve oy kayıplarına sebep olmuştur."

 

* "Belediye Başkanı, bazı meclis üyesi ve başkan yardımcılarının yaşam tarzlarının çok değiştiği halk arasında söylenmekte bu da bazı şaibelere yol açmaktadır"

 

* "Belediye Meclis Üyesi sıralamasında, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanlığının ilçelerde kurulmasını istediği beş kişilik komisyon iptal edilerek, meclis üyesi belirlenmesinde yönetim etkisiz hale getirilmiştir. Yönetimlerin, Meclis Üyeleri ile ilgili temayül yoklamaları açıklanmamış, bu da mevcut listenin tamamen başkan inisiyatifinde yapıldığı izlenimini doğurmuştur. Listenin böyle oluşması, bazı istifalara ve gönülsüz çalışmaya sebep olmuştur."

 

* "İşçi alımlarında teşkilat ve parti tabanı dikkate alınmadığı, dengelerin gözetilmediği izlenmiş, bu da vatandaştan çok sayıda şikayet gelmesine sebep olmuştur. Halk arasında Beyaz Masa'nın, İmar konusunda çıkmazda olan vatandaşların, bağış kurumuna dönüştüğü söylenmektedir. Beyaz Masa tarafından yapılan yardımlarda ihtiyaç sahiplerinin gözetilmediği, eş dost hemşeri ilişkileri ile yardımların dağıtıldığı, şikayetlerin oluştuğu gözlenmiştir."

 

* "İmar uygulamalarında yanlı hareket edildiği, inşaat projelerinin Belediye Başkanı ve çalışanlarının yakınlarına yönlendirildiği halk arasında sıklıkla konuşulmuştur."

 

(Kaynak: Gerçek Gazetesi)

 

 

RAPORUN 'MİMARLARI' DA

 

MAĞDURLARI DA SESSİZ

 

Tartışma yaratan ve AKP Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici'nin "imzam yok" dediği, "kurumsal bir anlam taşımıyor" şeklinde değerlendirdiği, raporu oluşturduğu söylenen kişilerin büyük bir çoğunluğunun "Bunlar tartışıldı ama kaleme ve imza altına alındığından haberimiz yok" dediği söyleniyor. Her birinin raporu basına sızdırdığını inkar etme ile birlikte yeni ilçe yönetim oluşumuna gebe AKP Silivri'de hareketin nedeni sesli, kim tarafından yapıldığı ise sessiz bir biçimde dile getiriliyor.

 

 

GEZİCİ'NİN

 

AÇIKLAMALARI YAVAN

 

AKP Silivri İlçe Teşkilatı'ndan yapılan açıklama ise beklentileri tatmin eder bir nitelikte değildi. Gezici'nin ne özünde 'yalnız bırakıldığı'nı haykıran açıklamasında kullandığı muğlak ifadelerde ne bir 'sahip çıkma' ne de tamamıyla 'ret etme' izlenimi uyandırmadı. Ender Gezici, sadece raporda yer alan bir çok görüşü benimsemediğini söylemekle yetindi. Benimsedikleri konusunda tercihi kamuoyuna bıraktı. Gezici de rapor gündeme geldiğinden bu yana kimsenin ilk defa duyduğu bir şeyi söylemeyen bu metinin içeriğinden ziyade kimler tarafından ve ne amaçla basına bu şekilde sızdırıldığına bakılması gerektiğine işaret etti.

 

 

GENEL MERKEZ

 

DEĞERLENDİRMELERİYLE

 

BÜYÜK ÖLÇÜDE ÖRTÜŞÜYOR

 

Basına sızan rapor her ne kadar ön taslak olarak değerlendirilse de genel düzeyde AKP'nin neden seçimi kaybettiği ile ilgili nedenlerle örtüşen bir tablo çiziyor; İşsizlik, yolsuzluk ve adayların hak ile gerekli bütünleşmeyi sağlayarak, hizmetleri anlatamaması.

 

Bilindiği gibi 29 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan seçimin kaybedildiği tüm il ve ilçe teşkilatlarından ayrıntılı rapor talep etti. Bunun yanı sıra bilimsel yöntemlerle AKP'nin oy kaybının nedenleri araştırılmaya başlandı.

 

Gelişmeler böyleyken, amaç belliyken kamuoyunun merak ettiği tek konu belgenin kim tarafından basına sızdırıldığı...

 

YORUM YAP