AKP'nin 100. gün toplantısında Öztek Firması ile Kültür Merkezi protokolü hakkında açıklamada bulunan Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan şunları söyledi: "Kültür Merkezi ile ilgili iki tane farklı sözleşme yok. İki farklı sözleşme olsa orada zaten bunu gazetesine yazanlar derdi ki 5. maddede şunu yazıyor, 4. maddede şunu yazıyor."
"İKİ SÖZLEŞME ARASINDA
ZERRE KADAR FARK YOK!"
Bu protokol, hayırsever ve Belediye Başkanı tarafından imzalandıktan sonra Belediye Meclisine geliyor. Mecliste onaylandıktan sonra en son kabul edilen sözleşme o oluyor. Belediye meclisinde birkaç tane madde konuluyor ve geçiyor. İki sözleşme açısından zerre kadar fark yok.
"AMAÇ ÜZÜM YEMEK DEĞİL,
BAĞCIYI DÖVMEK"
Yapılması noktasına gelince, iş adamlarını da etkileyen ciddi bir ekonomik kriz var. Hatta bu noktada bizden bile yardım isteyenler var. Grup Başkan Vekilimiz Metin Karakaş, Başkan Yardımcıları Zafer Ercan konuyu biliyor. Zafer Bey alt yapı konusunu benden daha iyi biliyor. Buradaki amaç üzüm yemek değil, bağcığı dövmek.
Art niyet olsa bu protokol belediye meclisine getirilir mi? Belediye meclisine getirilmiş, yasallaşmış. Ha, bunu yatırımcı yapar, yapmaz. Firma, "Gerekirse rant denen olayı iptal et, eğer bu mantıkla bakıyorsan olaya ben senin rantını istemiyorum" diyor. Çok ayıp şeyler bunlar.
"GÖRÜNDÜKLERİ GİBİ
OLMUYORLAR, OLDUKLARI
GİBİ DE GÖRÜNMÜYORLAR"
Diyorum ya farklı mekânlarda farklı şeyler konuşuluyor. Göründükleri gibi olmuyorlar. Oldukları gibi de görünmüyorlar. Biz Bayındırlık birim fiyatların üzerinden hesaplanan değerden yüzde 25 düşüldükten sonraki değer esas alınacaktır diye faktör … Bu maddeyi niçin koyduk? Yarın eğer Bayındırlık birim fiyatlarına göre hayırsever bu maliyeti hesaplarsa.Çünkü Bayındırlığın hesapladığı fiyatlara göre ihaleye giden müteahhitler en az yüzde 20-25'e yakın kırım yaptı.Peki bunda kimin zararı olacaktı? Silivri halkının ve belediyenin zararı olacaktı. Yüzde 25 düşüldükten sonraki esas geçerlidir diye orada madde var.
Tüm bunlar komisyonlardan geçti, öyle meclisten paldır küldür de geçirmedik biz. İki farklı protokolden diyebilecekler mi ki şurada şu yazıyor, burada bu yazıyor? Hatta kendi el yazımla geçen meclis kararın üzerinde bir yazım vardı, "Hayırsever istediği kişiye bu işi yaptırabilir" diye.
Ama geldikten sonra hemen bir CHP'li milletvekili araya giriyor "bu işi bu adam yapsın" teklifinde bulunuyor. Ne kadar çirkin? İş yapma noktasında kim yapmak isterse biz yardımcı olmaya hazırız.
2004 yılında ben görevi devraldıktan sonra selef belediye başkanım ile oturduk toplantı yaptık. Belediye ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunduk. Bu konularla ilgili siz neden yardım istemezsiniz?
"ÇAMUR ATANLAR UNUTMASIN Kİ
ÇAMUR YÖN DEĞİŞTİRİR
KENDİ YÜZLERİNE GELİR"
Konunun özü bu, zerre kadar bir şey olmadığını onlar da herkes de biliyor. İftira ve çamur kampanyalarını yapanlar bazen unutmasınlar ki çamur yön değiştirir kendi yüzerlerine gelir.
Renginar M.SALİ






