TÜRAM öğrencileri bitki çoğaltma yöntemlerini uyguladı

TÜRAM öğrencileri bitki çoğaltma yöntemlerini uyguladı

28.03.2023 11:45:03

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Ziraatbiyotek'te bitki çoğaltma yöntemlerini uyguladı.

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Ziraatbiyotek'e iki günlük teknik geziye katıldı. Öğrenciler, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Merkezinde vejetatif çoğaltma yöntemlerinde omega aşı ile çoğaltma yöntemini uyguladı. Aynı zamanda bağcılık araştırma enstitüsünde yapılan çalışmalarla elde ettikleri yeni üzüm çeşitlerini ve elde etme yöntemlerini yerinde gördüler.3_1284_95
Okul yetkilileri, ilgilerinden dolayı Dr. Onur Ergönül, Dr. Zafer Coşkun ve Gıda Yüksek Mühendisi Çağrı Ersaç'e teşekkür etti.
Devamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Biriminin kurduğu Ziraatbiyotek'te laboratuvar koşullarında yeni bitkilerin elde edilme yöntemlerinden doku kültürü ile çoğaltma yönteminin aşamalarını gördüler. Daha sonra uygulamalı olarak doku kültürü ile üretilen aronya fidanlarının aklimatizasyon aşamasına alınma işlemi gerçekleştirdiler. İlgilerinden dolayı Hayat Topçu ve Selen Yatkın'a teşekkür edildi.
Haber Merkezi2_123

YORUM YAP