Tüm ihanetlerden güçlenerek çıkacağız...

Tüm ihanetlerden güçlenerek çıkacağız...

12.12.2016 10:17:32

Türkiye tüm hain ve bölücülere rağmen yaşadığı acılar ve de kayıplardan güçlenerek çıkmak zorunda. Hala terör canımızı alıp, acıtacak saldırılar yapabiliyorsa bu toplumsal birlikteliğimizi yetirince sağlayamadığımız içindir… Güvenlik zafiyetimiz, toplumsal birlik ve beraberliğimizin tamamen tesis edilmemesindendir... Gün birlik, gün beraberlik günü...

Birlik ol, güçlü ol Türkiye… Ölüm saçan, yok etmekten başka bir şey bilmeyen alçak, hain ve onursuzların kazanacağı bir şey yok muhakkak yok olmaya mahkûmlar… Terörden beslenen, terörü besleyen ve kullananlar yok olacak, Türkiye Cumhuriyeti, bayrağı ve Türk Milleti tüm renkleriyle sonsuza dek ayakta güçlü bir şekilde var olacak!
İhanete doymayan teröristler son olarak Cumartesi akşamı Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena yakınlarında iki ayrı terör saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 38 (30'u polis, 7 sivil, 1 kişinin kimliği belirsiz) şehit verdik, 14'ü ağır olmak üzere 155 ağır yaralımız var… Başın sağ olsun Türkiye, tüm şehitlerimize Allah'tan Rahmet aileleri ve sevenlerine başsağlığı ile sabır diliyoruz. Saldırılarda yaralananlara ise acil şifalar… Hainlerin hedefinde canı pahasına ülkemizin asayişi için çalışan Çevik Kuvvet polisleri vardı. Polislerimizin yanı sıra, sivil vatandaşlarımız da hain saldırıların hedefi oldu…
Beşiktaş Vodafone Arena'da, Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29'da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlendi. İlk saldırı "Beleştepe" olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşti. İkinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana geldi.

KURTULMUŞ: ÇOK ALÇAK, ÇOK HAİN BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör saldırılarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk."


SOYLU: BU LEŞ SÜRÜSÜ TEMİZLENENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK
İçişleri Bakanı Soylu, "Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağ olsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

13 KİŞİ GÖZALTINDA
İçişleri Bakanı Soylu, patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda yapılan operasyon çerçevesinde 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

ERDOĞAN: BU SALDIRILAR, BİZİM ŞEVKİMİZİ DAHA DA KESKİNLEŞTİRİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'taki terör saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Bu gece, Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk.
Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.
Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır. Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir.

"MÜCADELEMİZİ DURMADAN, DURAKSAMADAN SÜRDÜRECEĞİZ"
Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş'taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

YILDIRIM: TÜRKİYE'Yİ DEMOKRASİ VE HUKUK YOLUNDAN ÇEVİREMEYECEKLER
Başbakan Yıldırım, terör saldırısına ilişkin yazılı açıklamasında, şunları aktardı: "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyecekler. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Haber Merkezi

YORUM YAP