Trakya’nın en büyük satranç turnuvası Silivride

Trakya’nın en büyük satranç turnuvası Silivride

25.11.2016 13:11:24

Silivri İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Silivri Temsilciliğinin ortaklaşa hataya geçirdikleri İstanbul Küçükler İl Birinciliği Silivri Grubu rekor katılım ile 26 Kasım Cumartesi günü start alıyor.

26-27 Kasımda Alibey Kapalı Salonu'nda gerçekleştirecek turnuvayı izlemeye tüm halkımız davetlidir. Silivri'de bir ilke imza atmaya hazırlanan Silivri İlçe Spor Müdürlüğü, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'den 520 sporcuyu ağırlamaya hazır. Göreve geldiği günden bu zamana kadar geçen süreçte ilçe sporunun gelişmesi için elinden geleni yapan İlçe Gençlik Geliştirme ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ilçede bir ilke daha imza atıyor. Türkiye Satranç Federasyonu Silivri Temsilciliği ile ortaklaşa yapılacak olan Trakya'nın en büyük turnuvası başlamak üzere.

İLÇEMİZDE BİR İLK OLACAK
Ocak ayında Antalya'da yapılacak Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edebilmek için 520 sporcu Silivri'de ter dökecek. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız TSF Silivri İlçe Temsilcisi Emre Akıncıoğlu yaptığı açıklamasında; “Bugüne kadar Trakya'da bu kadar geniş katılımlı bir satranç turnuvası yapılmadı. İlçemiz bu konuda çok önemli bir başarıya imza atıyor. Bu süreçte benden desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Sayın Faruk Bekarlar'a, Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar'a İlçe Spor Müdürümüz Sayın Emrah Babuşçu'ya ve bu turnuvayı Silivri'miz de yapmasını sağlayan İl Temsilcimiz Rıza Öney hocama şükranlarımı sunarım. Ödüller ile turnuvanın bu denli güçlü olmasını sağlayan İstanbul Rumeli Üniversitesi'ne ve Üniversite Rektörü Sayın Prof. Dr. Salih Aynural hocama ve turnuvanın sesi olan iletişim sponsorumuz Küpe FM e ayrıca özel olarak teşekkürü borç bilirim. İlçemizin tek günlük gazetesi Hürhaber'in spor sayfasında satranç artık her zaman yer bulmakta bu sayede geniş kitlelere ulaşabilmekteyiz sizlerde ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Engin AKIN

YORUM YAP