Trafik önerilerine destek istediler

Trafik önerilerine destek istediler

19.06.2017 11:28:26

Turgut Reis İlkokulu Harezmi Modeli Proje ekibi, trafik sorunlarına ürettikleri çözüm önerilerini Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'la paylaşarak destek istedi.

Turgut Reis İlkokulu öğrencileri, Harezmi Modeli Proje çalışmaları kapsamında trafik sorunlarına getirdikleri çözüm önerilerini Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'a sunarak destek beklentilerini açıkladılar.
Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri ve Disiplinler Arası Eğitim Modeli olan Harezmi, mayıs ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Pilot okul olarak seçilen, Okul Müdürü Hakan Can'ın önderliğinde, öğretmenler Ali Çimen, Mine Şahin, M.Sami Başarıcı, Erol Serdar Kırtı ve Kübra Sürücü'nün eğitim liderliğinde Turgut Reis İlkokulu öğrencileri kendi proje çalışmalarını hazırladı.
Harezmi Eğitim Modelinin gerektirdiği gibi hayatın içinde ve yerinde gözlemlenen sorunlara çözüm üretilerek uygulanmaya gidilen çalışmayı ilçemiz okul öğrencileri hızlı kavradı. Farklı branşlardaki öğretmenlerinin rehberliğinde, tespit ettikleri trafik sorunlarına, Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Din gibi birçok ders bilgilerinden yararlanarak çözüm ürettiler. Kompleks sorunları gidermek adına hayal güçlerini kullandılar, dört farklı gruba ayrılarak bir takım çalışması içine girerek, çözüm önerilerini önce 2 sonra 3 boyutlu projelere döktüler. Vizyonlarını da geliştirdikleri Harezmi Modeli Proje çalışmalarını yıl sonu etkinliklerinde tanıtma fırsatı buldular.
Turgut Reis İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Hakan Can ve proje lideri öğretmenleri eşliğinde önceki gün Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ı makamlarında ziyaret ederek trafik sorunlarına yönelik geliştirdikleri çözüm önerilerini sundular, hayata geçirilmesi için destek beklentilerini açıkladılar. Önerilerle yakından ilgilenerek öğrenci ve öğretmenlerini dinleyen Balcıoğlu ve Çalışkan, destek sözü verdi.
Turgut Reis İlkokulu ekibi, ilgilerinden dolayı Çalışkan ve Balcıoğlu'na teşekkür etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP