Ferhan Tezcan

Trabzon'da hedef Ağaoğlu mu?

1967 yılıydı. Trabzon Türkiye liglerinde yoktu. Trabzon'u mahalli ligde İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor temsil ediyordu.

Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak büyük bir hamle yapmış ve Anadolu'da birçok kentin kendi kulübünü kurması adı altında çaba göstermişti. Trabzon'da bunlardan biriydi. 2 Ağustos 1967 günü bu saydığımız dört kulübün başkanları ve yöneticileri bir araya geldiler.

Yaptıkları çekişmeli geçen saatler süren toplantı sonrası Trabzonspor kulübünü kurdular.

Kulübün ilk başkanlığına da İdmangücü kulüp başkanı olan Ali Osman Ulusoy seçildi. Sonra altı ay geçti bu kez kulüp başkanı Idmanocağı'ndan Rıfat Dedeoğlu oldu.

Ardından yine Ali Osman Ulusoy başkanlığa getirildi. Ancak Trabzonspor ikinci ligde oynuyordu. Trabzon'da Kulüp Başkanlığı da 1973 yılında Salih Erdem'in Başkanlığı ile profesyonel hale geldi. Trabzonspor bu arada birinci lige yükselecek ve 1975 yılında yapılan başkanlık seçimini ''efsane'' olarak bilinen Şamil Ekinci alacaktı.

Ekinci Başkan olduğunda 34 yaşındaydı. Ama ne başkanlık yaptı… 1980 yılından başkanlıktan ayrılıncaya kadar Trabzonspor'a 4 Türkiye ligi şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık kupaları getirmişti. Adı bugün dahi ''unutulmazlar'' listesinin en başında yer alan Ekinci bir dönem Futbol Federasyonunda da görev yaptı.

Sonra Trabzonspor'un yıllar geçtikçe zirveden inme hikâyesi çalışmaya başladı. Eski kaptan Faruk Özak'lar, Sadri Şener'ler, Özkan Sümer'ler Albayrak'lar,  İbrahim Hacıosmanoğu ve Muharrem Usta'lar kulübe başkanlık yaptılar.

Ama bunların içinde en ''hatırı sayılanı'' Mehmet Ali Yılmaz'dı. Tam toplamda 12 yıl başkanlık yapan Mehmet Ali Yılmaz kulübün ilk modern tesisini kuran kişiydi. Birçok başarılara da imza attı.

 

KULÜP YENİ BAŞKAN MI ARIYOR?

2018 yılından beri Trabzonspor kulüp başkanlığını Ahmet Ağaoğlu yapıyor. Ağaoğlu yıllardır tanıdığım bir isim. Yani golf sporundan.  Rahmetli Mustafa Koç beni golf sporuna soktuğu zaman (ki vakit ayırıp devam edemedim ) Ahmet Ağaoğlu'nu tanımıştım. Denizcilik Fakültesi'ni bitirmiş başarılı bir iş adamıydı. Gerçek bir Trabzonsporluydu.  Sonra kader onu başkanlığa kadar getirdi. Rıza Çalımbay'la başlayan teknik direktör listesi 2,5 sene içinde beşinci hocaya kadar gitti. Ünal Karaman, Hüseyin Çimşir,  Eddy Newton,  derken beşinci hocada karar kılındı.  Hayırlı olsun.

Ancak geçtiğimiz haftadan beri sosyal medya dışında Trabzon'da da ciddi bir kaynaşma var.

O da başkan Ahmet Ağaoğlu na yöneltilen ''istifa'' sesleri. Ünal Karaman'ın ısrarla geri getirilmesini isteyen kulüp çevresi Karaman'a yapılanlardan dolayı başkana bayağı kızgın.

Kulüp teknik direktör değiştirse de bir başkan değişimi için gizli gizli kulisler dönüyor. O yüzden başkan Ahmet Ağaoğlu'nun dikkatli davranması ve arkasına ''iyi'' göz kulak olması gerekiyor.

 

GALATASARAY'DA ''SULH''' OLMAZ

Galatasaray'da geçtiğimiz günlerde kulüp başkanı Mustafa Cengiz ile Fatih Terim buluşmuş aralarında ''sözde'' güven tazelemişlerdi. 44 yıldır bu mesleğin içindeyim. 17 yıl Milliyet yazarlığı ile başlayan Kanal 6,  Kanal D, Show TV,  Cıne 5,  DIGITÜRK kuruculuğu ve 5,5 sene LİG TV genel müdürlüğü ile devam eden meslek hayatım boyunca hiçbir güvenin tazelendiğini görmedim.

Eskiler derlerdi ki 'İnsanın kalbinde beş tel vardır. Onların ikisi koptu mu güven sağlansa da kopan o teller bir daha yerine gelmez…''

O yüzden Fatih Terim söyleyeceklerini içine attı ve ''sabır'' deyip yola devam etti.

Çünkü maalesef Galatasaray başkanının ''freni'' yok.  Nerde mikrofon görse üstüne atlıyor. Sonra…  Sonra tutana aşk olsun.

Galatasaray kulübü bir türlü oyuncu satmasını beceremiyor. Bu ama yıllardır böyle. Cengiz'in de futbolcu satma gibi becerisi yok.  Olabilir. Ama Mustafa Cengiz eski Tansaş (Tanzim Satış) genel müdürü olduğu için satışı iyi bilmesi ve becermesi gerekiyor. Ama o belki de başka satışlara yönelip çevresini etrafından kaçırmayı beceriyor.

Galatasaray'ı karışık günler bekleyebilir. Bir an önce Ocak ayında mali genel kurul ile olağanüstü kongrenin yapılması gerekiyor.

YORUM YAP