Tokatlılardan şehit yakınları yararına sergi

Tokatlılardan şehit yakınları yararına sergi

28.02.2017 09:51:07

Şehit aileleri yararına sergi düzenleyen Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, duygu yüklü bir programa imza attı.

Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Geçit ve yönetim kurulu üyeleri, 25 Şubat Cumartesi günü, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda Tokatlı Ressam Remzi Akçay'ın eserlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi. Geliri şehit yakınlarına bağışlanmak üzere organize edilen karma resim sergisinin açılış törenine; İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, MHP İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın, CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi Ali Vural, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Başkan Vekili Arif Kanık, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nuri Solmaz, Silivri Tokatlılar Derneği eski Başkanı Etem Kalmış, Avukat Ender Unutan Ersözlü ve davetliler katıldı. Sunuculuk görevini üstlenen Hacı Arıcı, programı başta Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, ilk şehidimizden son şehidimize kadar vatan uğrunda can veren tüm Mehmetçikler için herkesi saygı duruşuna akabinde İstiklal Marşını okumaya davet ederek başlattı. İstiklal Marşının hep bir ağızdan söylenmesinin ardından program akışı aynı zamanda din görevlisi olan Arıcı'nın Kuran-ı Kerim tilaveti okuyarak aziz şehitlerimizin ruhlarına hediye etmesiyle devam etti. Tilavetin yarattığı manevi atmosferi henüz kimse üzerinden atamamışken Hey Onbeşli türküsü eşliğinde şehitlerimiz anısına hazırlanan slayt sunumu salonda bulunanları duygu seline sürükledi.

GEÇİT: AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN
Derneğin kuruluş amacına yakışır bir şekilde yardımlaşma ve dayanışma hasletlerini örnek bir etkinlikle ortaya çıkaran Silivri Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Geçit, açılış konuşmasında topluluğa şöyle hitap etti: “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Yardımcım, siyasi partilerimizin çok kıymetli temsilcileri, oda ve dernek başkanlarımız, değerli misafirlerimiz programımıza hoş geldiniz. Silivri Tokatlılar Derneği olarak bizler burada vatan uğruna gözünü kırpmadan şehadeti kucaklayan şehitlerimizi anmak için buradayız. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimizi anmak için toplandık. Dünyanın dört bir yanında tarih yazan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Biliyoruz ki, şehitler Allah katında diridirler. Rabbim mekânlarını cennet eylesin, geride kalan ailelerine uzun ömürler versin. Saygıdeğer misafirlerimiz, yardımsever dostlarımız bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün elde edilen geliri şehit ailelerimiz için kullanacağız. Sizlerin huzurunda Silivri Tokatlılar Derneği adına Remzi Akçay hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

RESSAM AKÇAY ONORE EDİLDİ
Kaymakam Ali Partal, sergiye eserleri ile destek veren Ressam Remzi Akçay'a kültür, sanat ve fikir dünyasına yaptığı katkılar dolayısıyla şilt takdim etti ve diğer protokol mensupları ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

PARTAL: DUYGU DOLU BİR PROGRAM OLDU
Etkinlikte duygu ve düşüncelerini paylaşan İlçe Kaymakamı Ali Partal, “Öncelikle sunum yapan arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Gönül salonun biraz daha kalabalık olmasını isterdi. Duygu dolu bir program oldu. Biliyorsunuz Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esaret altında kalmamıştır; Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda… Ve yakın zamanda, 15 Temmuz tarihinde hem dış güçlerin hem de hainlerin saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Bunun en güzel cevabını Türk milleti dik durarak vermiştir. Vatanımıza, milletimize, inancımıza, bayrağımıza yapılan her türlü saldırıya yine milletimizin birlik ve beraberliği ile karşı koyacağız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi saygı ve minnetle selamlıyorum, hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

Program akışı burada sona erdi. Sergiyi gezen konuklara Tokat'ın yöresel ikramları sunuldu.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP