THK Silivri Şubesinden açıklama

THK Silivri Şubesinden açıklama

8.09.2017 11:08:29

THK Silivri Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan Av. Yalçın Çakır, yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yalçın açıklamasında kurumları hakkında yerel basında çıkan asılsız haberlere tepki göstererek görüşlerini şöyle yansıttı: “Türk Hava Kurumu (T.H.K) olarak yerel basında çıkan hakkımızdaki asılsız haberler sebebiyle aşağıdaki bildiriyi yapma zarureti hasıl olmuştur;

THK Genel Başkanlığımız adına, Silivri Şube Başkanlığı olarak ilçemizde, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yine bayram süresince deri toplama faaliyetlerimiz kesintisiz devam etmiştir.

“DERİLERDE ARTIŞ SAĞLANDIĞI”

2017 yılı deri toplama faaliyetimiz gerek merkezde Selimpaşa Mahallesi Kurban Kesim yeri ve gerekse diğer tüm mahalle ve köylerimizdeki kesim yerlerinde, toplamda 5 araç ve 20 personel ile icra edilmiş ve 4211 adet küçükbaş, 5060 kg da büyükbaş hayvan derisi toplanmıştır. Ve her sene bir önceki seneye göre toplanan derilerde artış sağlandığı gibi bu sene de bir önceki seneye oranla küçükbaşta %10, büyükbaşta da %60 artış sağlanmıştır.

Bu yardım toplama faaliyetimizde, Dernekler Kanunu'nun getirdiği zorunlu kural gereği, elde edilen gelirin en fazla %10'luk kısmının, yardım toplama gideri olarak kullanılacağı hususunun da bilinmesi gerekmektedir.

“THK, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI VE TÜRKİYE'NİN TEK AMBULANS HELİKOPTER FİLOSUNA SAHİP KURUMUDUR”

Türk Hava Kurumu, Avrupa'nın en büyük Amfibik Yangın Söndürme Uçağı ve Türkiye'nin tek Ambulans Helikopter filosuna sahip kurumudur. Yangın söndürme uçaklarımız Orman Genel Müdürlüğü'nün hizmetinde olup, yabancı devletlerin orman yangınlarına da geliri karşılığı hizmet etmektedir. Ambulans Helikopterlerimiz de Sağlık Bakanlığı'mızın emrindedir. Bir yandan orman yangınlarını söndürerek doğaya hayat veren kurumumuz, diğer yandan da vatandaşlarımızın hayatlarını kurtarmak için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

“KURUMUMUZ, BIKMADAN YORULMADAN GENÇLERİ HAVACILIĞA SEVDİRMEYİ VE ÖĞRETMEYİ SÜRDÜRECEKTİR”

Bunun yanında gençlerimizi ücretsiz Model Uçak, Yamaç Paraşüt, Serbest Paraşüt, Planör ve Yelken Kanat kurslarıyla havacılığa özendiren ve hazırlayan kurumumuz, bugüne kadar yüzlerce Silivrili gencimizi bu kurslarından faydalandırmak suretiyle havacılığa kazandırmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1925 yılında kurulan ve O'nun “İstikbal Göklerdedir” sözünü rehber edinen kurumumuz, bıkmadan yorulmadan gençleri havacılığa sevdirmeyi ve öğretmeyi sürdürecektir.

Bu vesileyle; Bayram süresince deri toplama faaliyetimize araç ve personel temin etmek suretiyle katkıda bulunan ve bizden desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, Başkan Yardımcımız Bora Balcıoğlu ve Muhtarlar Derneği Başkanımız Ömer Ercan ve tüm kıymetli muhtarlarımız olmak üzere, bağışta bulunan tüm Silivri Halkına teşekkür ederiz.”

YORUM YAP