“Tercih edilmeyen İmam Hatip Liseleri Anadolu’ya dönüştürülmeli”

“Tercih edilmeyen İmam Hatip Liseleri Anadolu’ya dönüştürülmeli”

8.08.2018 10:27:20

Eğitim İş Sendikası, MEB'e seslenerek “Tercih edilmeyen İmam Hatip Liseleri Anadolu Liselerine dönüştürülmelidir” dedi.

Eğitim İş Sendikası, yaptığı açıklamada MEB'e seslenerek lise yerleştirmelerinde yaşanan sorunlara değindi, sınav merkezli eğitim sistemini eleştirdi ve önerilerde bulundu. Açıklama şu şekilde: “Sınav merkezli bir eğitim sistemi, özellikle de yaşları küçük çocuklarımız için doğru değildir. Sınavların, ortaokul çağındaki çocuklar için yaşamın en önemli meselesi haline getirilmesi, pedagojik olarak yanlıştır. Üstelik o yaştaki çocukların başarılarını ölçme ve değerlendirmeye dair sınav yapmaktan başka metotlar da vardır.
Merkezine sınavı değil; insanı, çocukları koyan bir eğitim sistemi şarttır. Odağında insan, rotasında bilim olmayan hiçbir metot, bu ülkenin çocuklarına layık görülmemelidir.

Eğitim-İş olarak MEB'e sesleniyoruz: LGS'yi getirirken hiçbir eğitim sendikasından görüş sormamış ve hatta itirazlara karşı LGS'yi amansızca savunmuştunuz. Akla, bilime ve gerçekliğe kulağınızı kapattığınız bu süreçte milyonlarca veli ve öğrenci perişan oldu.
Bu yanlış tutumunuzdan dönmenizin yolu, bu ülkenin eğitim sisteminin iyileşmesi için mücadele eden sendikaların ve uzmanların görüşlerini önemsemekten geçmektedir. LGS gibi adil olmayan sınav sistemi yerine, fırsat ve imkan eşitliğine dayalı sınavsız bir geçiş öngören modele derhal geçilmelidir. Eğitim-İş, LGS yerleştirme işlemlerinde haksızlığa uğrayan, dört yıllık maddi ve manevi emekleri yok sayılan çocuklarımızın da velilerimizin de her anlamda yanlarında olacaktır.”
Haber Merkezi

YORUM YAP