Tedavi gören çocuklara sevinç yaşattılar

Tedavi gören çocuklara sevinç yaşattılar

19.12.2018 12:13:34

Silivri Devlet Hastanesi, hayırseverlerin desteğiyle Çocuk Bölümü'ne resimler yaptırarak, tedavi gören çocukların dünyasına renk kattı ve mutluluk yaşattı.

Silivri Devlet Hastanesinde fiziki yapıyı iyileştirmek, geliştirmek ve hasta hizmet ve memnuniyetini üst seviyeye çıkarmak adına yapılan çalışmalar sürüyor. Hastaların beklentilerini karşılamak adına bir yandan üniteler çoğaltılıyor, diğer yandan hizmetler geliştiriliyor.

ÖZEL ÇOCUKLARA GÖZ TARAMASI YAPILDI
Geçtiğimiz günlerde Eğitim Gönüllüsü ve Ressam İnci Aydar'ın talebi üzerine Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerine Silivri Devlet Hastanesinde göz taraması yapıldı. Başhekimi Fatih M.Velioğlu tarafından özel çocuklara öncelik verildi ve kolaylık sağlandı. Önümüzdeki günlerde ise diş taramalarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Silivri Devlet Hastanesinin özel çocuklara sunduğu sağlık hizmetleri okul yetkililerini ve velileri çok memnun etti.

BAŞHEKİMİN TALEBİ ÜZERİNE ÇOCUK BÖLÜMÜ RENKLENDİ
Özel çocuklara gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih M.Velioğlu'na teşekkür ziyaretinde bulunan İnci Aydar, tablo hediyesinde bulundu. Velioğlu, Çocuk Bölümü'nde tedavi gören çocukları mutlu etmek, onların dünyasına renk katmak ve sevinç yaşatmak adına duvar resimlerinin yapılmasıyla ilgili destek istedi. Seve seve destek olmaya söz veren Aydar'ın harekete geçmesiyle birlikte, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, boya desteğinde bulundu, Silivri Halk Eğitimi Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Emel Köleoğlu ve resim kursiyerleri, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmenleri Aylin Solmaz ve Alime Tatoğlu Okyay resim çalışmalarına başladı. Çoğu tamamlanan resimlerle birlikte Çocuk Bölümü rengârenk hale büründü. Şu anda bölümde tedavi gören 25 çocuk, resimleri incelemekle meşgul. Resimlere dokunarak sevinç yaşıyorlar. Onların bu mutluluğunu gören ebeveyniler de çok memnun.

“AMACIMIZA ULAŞTIK”
Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih M.Velioğlu ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Lapanta'yla yaptığımız görüşmede, çocukların dünyasına renk kattıklarını ve amaçlarına ulaştıklarını paylaştılar. İşbirliği içerisinde yapılan çalışmanın amacına ulaşmasından dolayı mutluluklarını paylaştılar, desteğini esirgemeyen İnci Aydar, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, Silivri Halk Eğitimi Merkezi ve Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmenlerine teşekkür ettiler. Resimlendirme çalışmalarının Çocuk Poliklinikleri ve Kan Alma Bölümü'nde de devam edeceği öğrenildi.

Renginar SALİ

YORUM YAP