Tarımın geleceği konuşuldu

Tarımın geleceği konuşuldu

18.12.2018 09:44:48

Prof. Dr. Metin Turan, Özel Silivri Tarım Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek “Tarımın Geleceği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Akademisyen Prof. Dr. Metin Turan, Silivri Belediyesi Özel Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen programda “Tarımın Geleceği” konuşuldu.

TURAN: “ÜLKEMİZİN VE DÜNYANIN GELECEĞİ TARIM”
Turan söyleşide yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'de öğrencilerin tarım alanında yetiştirilmesi, toplumun içerisinde işin içerisinde olması çok önemli. Belediye başkanımızı gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Ülkenin ve dünyanın geleceği bu. Sizin bu platform da yetiştirilmeniz, bizler için birer aday, bizimle beraber omuz omuza mücadele edecek bireyler olarak yetiştirmeniz çok önemli. Geçmişe baktığımız zaman en büyük şey toprak yapısının büyüklüğü. Askeri güç, finans diye devam ediyor şimdi ise özellikle küresel ısınmaya bağlı olarak, değişimlere bağlı olarak en önemli şey su ve teknoloji. Eğer bir toplum kendi gıda ve su geleceğini hazırlamazsa çok ciddi problemler ile karşılaşır. Onun için biz bu derslerle bu projelerle, ekolojiyi anlayarak bu sorunları çözeceğiz. Sizler inanıyorsanız bu süreci bırakmayın. Yaptığınız basit bir uygulamayla bile olsa üretin. Üretmekten hiç vazgeçmeyin.” Tarım Lisesi Müdürü Mualla Varlıoğlu, Tarımsal İşler Müdürü Gözde Göçmen Öztürk ve okul eğitmenlerinin de katıldığı söyleşinin sonunda Prof. Dr. Metin Turan, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri'den...
Sonraki » Balcıoğlu, Kadıköy’deydi

YORUM YAP