“Tarihsel ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz”

“Tarihsel ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz”

19.09.2023 12:23:15

Silivri Belediyesi ve Büyük Mübadele Derneği iş birliğinde bu yıl 10.'su düzenlenen Pina Gecesinde konuşan Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, “Silivri Belediyesi olarak, Türk tarihinin hüzünlü sayfalarından biri olan mübadele günlerini bugünkü nesillerin hafızalarında canlı tutmak amacıyla Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'ın önderliğinde Mübadele Müze Evimizi hizmete açtık. Kalepark, Mimar Sinan Köprüsü, Kısa Köprü gibi kültürel yapıları yeniden gün yüzüne çıkardık. 7 bin yıllık geçmişe sahip olan ilçemizdeki tarihi eserlere “Miras değil emanettir” anlayışıyla sahip çıkmaya; tarihsel ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.378855035_681891293974235_2378694635988535114_n

Silivri Belediyesi ve Büyük Mübadele Derneği işbirliğinde Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanında gerçekleştirilen 10. Pita Gecesine ilgi yoğun oldu.
Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz ile Silivri Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu'nun evsahipliği yaptığı Büyük Mübadele Derneği 10. Geleneksel Pita Gecesinde renkli görüntüler yaşandı.377285044_684074617084373_6170964562542178365_n
SARISALTIKOĞLU: LOZAN NÜFUS MÜBADELESİ'NİN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ, TARİHİ BİR SORUMLULUK YÜKLEMEKTEDİR
Gecede söz alan Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Büyük Mübadele Derneğimiz tarafından düzenlenen Geleneksel Pita Gecesi'nde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayarak Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'ın sevgi ve selamlarını iletiyorum.
“Tarih, coğrafya, şartlar ve kader” deriz ya, işte Lozan Mübadillerinin hikâyesi de böyledir. Geride kalan dostlar, sevgiler, hatıralar, içilen kahveler, edilen sohbetler… Hepsi küçük küçük valizlere sığdırılan sevgiler. Atalarınızın doğup büyüdüğü anılarınız, hatıralarınız ve hayalleriniz ile dolu bir yaşam alanını öylece arkanızda bırakmak, istikametiniz ana yurt da olsa buğulu göçlerle ardına bakmadan sandığa sığdırdıklarınla yürümek… 2023 yılındayız ve Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümündeyiz. Lozan Nüfus Mübadelesi'nin 100'üncü yıl dönümü, bizlere önemli mesajlar vermekle birlikte tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. “Geçmişini bilmeyen toplumlar geleceğine yön veremez.” diyor Gazi Mustafa Kemal... Özellikle çileli günleri, ızdıraplı yılları, baskı ve zulüm dolu zamanları unutamayız, unutmamalıyız.
Silivri Belediyesi olarak, Türk tarihinin hüzünlü sayfalarından biri olan mübadele günlerini bugünkü nesillerin hafızalarında canlı tutmak amacıyla Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz'ın önderdiğinde Mübadele Müze Evimizi hizmete açtık. Kalepark, Mimar Sinan Köprüsü, Kısa Köprü gibi kültürel yapıları yeniden gün yüzüne çıkardık. 7 bin yıllık geçmişe sahip olan ilçemizdeki tarihi eserlere “Miras değil emanettir” anlayışıyla sahip çıkmaya; tarihsel ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Mübadele Derneği tarafından geçmişten gelen kültürün gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen bu büyük buluşmanın birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi kuvvetlendirmesini temenni ediyor, başta Büyük Mübadele Derneği Başkanımız Sayın Sabit Temiz olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”
SEMİZ: GELENEKLERİMİZİ GELECEĞE AKTARMAYI HEDEFLİYORUZ
Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz, "Geleneklerimizi, örf, adetlerimizi ve kültürümüzü yaşatarak gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. 10. Pita Gecemizde bizleri yalnız bırakmayan herkese Büyük Mübadele Derneği adına teşekkür ediyoruz'' dedi.
YOĞUN KATILIM, RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Geceye mübadiller yoğun ilgi gösterirken Silivri Belediyesi geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Özcan Işıklar, CHP Meclis Üyesi Gökhan Yonat, MHP İlçe Yöneticileri de iştirak ettiler. Pita Gecesine katılanlar, unutulmaya yüz tutmuş adetlerini sergiledi, Selanik börekleri, pita, tatlılar, turşu, petro gibi ikramlarını misafirlerine takdim ettiler. Sevginar SALİ

YORUM YAP