“Tabiatımızda mazeret yok hizmetkar olmak, aşk çalışmak var”

“Tabiatımızda mazeret yok hizmetkar olmak, aşk çalışmak var”

25.07.2022 14:48:40

10.Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nde halka seslenen Başkan Volkan Yılmaz, bölge yatırımları hakkında bilgi verirken “ Bunları bazı kafaların artık Silivri'de iş yapıldığını, icraatın olduğunu anlamaları için anlattım. Bizim tabiatımızda yalan, tembellik, riya, fitne, fesatlık, topu taca atmak, mazeret üretmek yok. Kulaklarını iyi açıp dinlesinler, bizim tabiatımızda halisane düşünce, dürüstlük, ahlak, 7-24 size hizmetkar olmak, aşk ve heyecanla çalışmak var. Size buradan söz, bu kardeşiniz görev süresi boyunca hep sizin hizmetkarınız olmaya , 7-24 aşkla Selimpaşa'ya, Silivri'ye hizmet etmeye devam edecek” şeklinde konuştu. 

295621408_614935459994457_517805303917940007_n

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nde büyük coşku yaşandı. Renkli ve lezzetli yarışmalar eşliğinde gerçekleştirilen festivalde Sakiler Grubu'nun konseriyle Selimpaşalılar hafızalardan silinmeyecek, unutulmaz bir gece yaşadı.

Silivri Belediyesi, ilçede yetiştirilen doğal ürünleri tüm Türkiye'ye tanıtmak ve ilçenin geleneklerini yaşatmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Selimpaşa Limanı'nda düzenlenen festivale Silivrililer ve Selimpaşalılar adeta akın etti. Festival Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'yla başladı. Ardından Silivri Dans Topluluğu, Silivri yöresi halk oyunları ile sahne aldı. Daha sonra festival kapsamında ilçede yetiştirilen ürünlerle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından katılımcılara Silivri Belediyesi tarafından 30 Temmuz'da düzenlenecek olan 17'nci Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nin video sunumu gösterildi. Eğlencenin doruğa çıktığı Sakiler Grubu'nun benzersiz konseri ise Silivrililere hafızalardan silinmeyecek, unutulmaz bir gece yaşattı.

295640496_614797796674890_6579604409007504591_n

SELİMPAŞA'NIN EN LEZZETLİ ÜRÜNLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Festival kapsamında gerçekleştirilen Bamya Üreticiliği Yarışması, Topatan Kavunu Yarışması ve Bamya Yemeği Yarışması büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bamya ve Topatan Kavunu Üreticiliği Yarışmalarında birinci olanlara tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın ödülü verildi. Bamya Yemeği Yarışması'nda ise birinci yarışmacı gram altın, ikinci gram yarısı, üçüncü gram çeyreği ile ödüllendirildi. Bamya Yemeği Yarışması'nda birinci Ozan Dişisağlam, ikinci Ezgi Gözübüyük, üçüncü ise Zemzem Üveyik oldu. Yarışmacılara ödülleri AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve Selimpaşa Mahallesi Muhtarı Hasip Önal tarafından verildi. Bamya Üreticiliği Yarışması'nda birinci Sebahattin Demirel, ikinci Yurdanur Tekin Sevinç, üçüncü Sebahattin Öztürk oldu. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer ve Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Asbaşkanı İsmet Yalçınkaya'nın elinden aldı. Topatan Kavunu Yarışması'nda ise birinci Berat Gül, ikinci Güral Özel, üçüncü Serdar Demirel oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İskender Kuloğlu, Selimpaşa Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özgür ve Silivri Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Saim Kaygusuz takdim etti. Ayrıca dereceye girenlere Anadolu Hastanesi, Kolan Hastanesi ve Silivri Yaşam Tıp Merkezinden check-up, Silivri Ziraat Odası ve Silivri Tarım Kredi Kooperatifi tarafından para ödülü takdim edildi.

295429975_410049371158430_2018402832806918488_n

YILMAZ: SİLİVRİ'DE HAYAT VAR DİYOR, MARKA KENTE DOĞRU EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Festivalde halka seslenen Başkan Volkan Yılmaz duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Geleneksel hale gelen ve 1974 yılından beri düzenlenen Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivaline hoş geldiniz şerefler verdiniz.

Öncelikle Selimpaşa'mızın kurucu Belediye Başkanı İzzet Gürçay'dan Eşref Balaban'a, Ahmet Yağcıoğlu'na, ilk muhtarımızdan şu anda görev yapan Hasip Önal muhtarımıza kadar Selipaşa'mıza, Silivri'mize hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum.

Tarihi, doğası, kültürüyle Silivri'de hayat var diyoruz. Gençlerle, kadınlarla, Silivri'de yaşayan hemşerilerimizle Marka Kent Silivri'ye doğru adım adım yürüyoruz. Sizlerle beraber el ele, kol kola, gönül gönüle yürüyoruz.

Elbette Silivri'nin kültürel zenginliklerini saymakla bitiremeyeceğimiz doğal güzelliklerini bütün İstanbul'a ve Türkiye'ye anlatmak gibi borcumuz var.

295670720_410049367825097_8182977723824691665_n

Marka Kent Silivri hayaliyle yola çıktığımız ilk günden beri inşa etmek için 84 milyon vatandaşımızın görmek için gıpta ettiği, yaşamak için hayal kurduğu bir şehri yaratmak adına emin adımlarla yürüyoruz.

İnci gibi sahilleriyle, turizmiyle, tertemiz ormanlarıyla binlerce yıl geçmişiyle, tarihiyle Silivri'mizi Marka Kent yapmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.
Göreve geldiğimiz ilk günden beri ‘Silivri için üreteceğiz, Türkiye için geliştireceğiz' dedik.

Bugün de temasının tarım ve üretim olan Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'nde olduğu gibi Silivri'de üretmeye, çalışmaya, alın teri dökmeye var gücümüzle devam ediyoruz.

Göreve geldiğimiz ilk gün 300 dönümle başladığımız zirai faaliyetler, bugün 3600 dönüme ulaştı. Tüm Türkiye'deki belediyelere öncü, örnek projelerle hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.

295744328_614935956661074_936047089845413992_n

Selimpaşa'mızda daha önce kira ödenmeden ekilen biçilen arazilere “bir dakika” dedik. Bu araziler Silivrililerin, Selimpaşalıların, kadınların, genç çiftçilerin dedik. Ücretsiz bir şekilde, 5'er dönümlük dilimlerle Silivri ve Selimpaşalı kadınlarımıza ve genç kardeşlerimize tahsis ettik. O arazilerde ekilen, dikilen Topatan kavunları, bamyaların üreticileriyle de hep beraberiz.

Daha önce üç tane toptancının topladığı bamyalar artık toptancıya verilmiyor, Silivri ve Selimpaşa'nın köy pazarlarında satılıyor. Arada aracı yok. Üretici ve tüketici buluşuyor. Eli nasırlı çiftçi, alın terinin karşılığını alıyor. Genç kardeşim biraz önce, “Başkanım sizin sayenizde, ücretsiz verdiğiniz tarlalarda bu kavunları yetiştiriyor ve satıyoruz.” dedi.

Ben Silivri'de üretime, alın terine, gönül birliğine, yılmadan çalışmaya devam edeceğim.

295878944_614935499994453_427883143679573388_n

“GENÇ ÜRETİCİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Genç çiftçilere ihtiyacımız var. Bu topraklar ve onlarda yapılan üretim çok değerli. Onun için Silivri için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.”

SELİMPAŞA'DA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yılmaz, konuşmasına hizmet anlayışı ve Selimpaşa'da yapılan çalışmalara şöyle değindi: “Taş okuldan sahile kadar 2-3 mahallemizde, onlarca caddemizde Sokak İyileştirme Projemize devam ediyoruz.

Selimpaşa Sağlık Ocağının bakım ve onarım çalışmalarını bitirdik.

Yoğurthane bölgesinde hanımefendilerin bizden en çok istediği Sağlık Ocağının Sağlık Bakanlığına tahsisini yapmış bulunmaktayız.

Yavuz Selim İlkokulumuzun kütüphane ve müzik odasını bitirdik. 

Nişantaşı Üniversitesi ile iş birliğinde Sanat Akademisi'ni faaliyete geçirdik. Çocuklarımız ve gençlerimiz ücretsiz müzik ve tiyatro eğitimi alıyor.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katkılarıyla Polis Merkezinin açılışını gerçekleştirdik.

Selimpaşa'ya yakışan, bölgenin en büyük 7 bin m2'lik güneş enerji sistemi olan Kapalı Pazar ve Çok Amaçlı etkinlik alanını iki ay içerisinde bitireceğiz.

Sıfır atık, çevre, doğa dedik. 1. Sınıf Atık Merkezimizi Selimpaşa'mıza inşa ettik.

Gençlerin kötü alışkanlıklara erişiminin engellenmesi için Yeşilay Danışma Merkezini kurduk.

Aile Bakanlığımızın ilçe müdürlüğümüzü Silivri Belediyesine ait üç tane binamızı tahsis ederek ilçemize hediye ettik.

Kadir Has Üniversitesiyle Teknopark anlaşması yaptık. 1 Ağustos tarihi itibariyle üniversitemizde genç kardeşlerimize Ücretsiz Dil Okulumuzun programını başlatıyoruz.

Gençlerle beraber yol yürümeye söz verdik. Üniversite giriş sınav ücretlerinizi ödedik. Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş ücretlerinizi ödedik. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerimize 500 TL burs desteği verdik. Artırarak vermeye devam edeceğiz.

12 Tane Çocuk Parkının ışıklandırılmasını, kamera sistemini tamamladık. Sadık ve Özgür parklarının basketbol sahalarını tamamladık. Selimpaşa Meydan Mahallesi'ndeki basketbol sahamızı yaptık. Bütün parklarımızda ücretsiz Wi-Fi var. Yeşil alanlarda 10 bin m2'de otomatik sulamayı gerçekleştirdik.  18 Parkın yapımını bitirdik. Selimpaşa Mahallemizin merkezine 500'ün üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. 30 bin ton asfalt döktük, 18 bin m2 tretuvar, 55 bin m2 yol iyileştirmesi, 1600 m2 yeni yol imalatı yaptık.

İftihar sofralarında, sahur programlarında beraber olduk. Tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizin, çocuklarımızın bayramlık kıyafetlerini aldık.

295834947_614935823327754_8510080494193562333_n

“BİZİM TABİATIMIZDA MAZERET YOK 7-24 SİZE HİZMETKAR OLMAK, AŞK VE HEYECANLA ÇALIŞMAK VAR”

Bunları bir saat anlatabilirim. Bunları niye anlattım? Bazı kafaların artık Silivri'de iş yapıldığını, icraatın olduğunu anlamaları için anlattım. Bizim tabiatımızda yalan, tembellik, riya, fitne, fesatlık, topu taca atmak, mazeret üretmek yok. Kulaklarını iyi açıp dinlesinler, bizim tabiatımızda halisane düşünce, dürüstlük, ahlak, 7-24 size hizmetkar olmak, aşk ve heyecanla çalışmak var.

YILMAZ'DAN HİZMET SÖZÜ

Size buradan söz, yemin bu kardeşiniz görev süresi boyunca hep sizin hizmetkarınız olmaya, 7-24 aşkla Selimpaşa'ya, Silivri'ye hizmet etmeye devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle hasretle, muhabbetle sevgi ve saygıyla kucaklıyorum.”

TOĞAN: SİLİVRİ'NİN, SELİMPAŞA'NIN KIYMETİNİ BİLİN

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, festivalde söz alarak şunları söyledi: “Selimpaşa, İstanbul'un en güzel beldelerinden biri. Gençler, Selimpaşa'nın kıymetini bilin. Toprağıyla, deniziyle, tarihiyle, kültürüyle çok özel ve eşi benzeri yok. Toprağınıza ve ürünlerinize sahip çıkın.

Hükümetimizin, yerel idaremizin, belediyemizin getirdiği hizmetlerden Belediye Başkanımız ayrıntılarıyla bahsetti. Bu vesileyle hem Silivri'mize, hem Selimpaşa'mıza yatırımların gelmesinde emeği olan başta Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, emeği geçen herkese, Silivri Belediyesine, Belediye Başkanımıza teşekkürü borç biliyorum.”

295789833_410351301128237_7166638010665880955_n

SAKİLER COŞTURDU

Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali'ne; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yılmaz, Sakiler Grubu'na çiçek ve topatan kavunu hediye etti. Festival Sakiler Grubu konserinin ardından sona erdi.

295718137_614935859994417_5793090377532272169_n

Sevginar SALİ

YORUM YAP