Süper Amatör Yolcusu Kalmasın

Süper Amatör Yolcusu Kalmasın

7.01.2010 11:32:05



11 takımdan oluşan ve toplam 20 hafta sürecek olan 1. Grupta bir maç eksiğiyle zirvede bulunan Fenerköy en yakın rakibi B.Mimarsinan önünde 7 puan farkla ve bir maç eksiğiyle şampiyonluk için geri sayıma başladı. Bu grupta B.Çekmece Mimarsinan'ın ikincilik yarışındaki en büyük rakibi ise 28'er puana sahip olan Çiftlikköy ve Kavaklı. Ancak kalan haftalar da göz önüne getirildiğinde B.Mimarsinan'ın da Play Off'u büyük ölçüde garantilediği ortada.

Y.ESENYURT GERİ SAYIYOR

2. Grupta şampiyonun adı büyük ölçüde Y.Esenyurt. Bitime 4 hafta kala en yakın rakibi Batıköy arasındaki puan farkını 11'de tutan yeşil beyazlıların turu atması için sadece 1 puana ihtiyacı kaldı. 2. Grupta en büyük çekişme ise Play Off için. Gümüşyaka, Esenyurt. Akören, Batıköy ve Beyciler arasında. 5 takımın da ligin bitimine 4 hafta kala şansları devam ederken bu grupta gözler Gümüşyaka ile Esenyurt arasında oynanan ve Esenyurt'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlanan maça Gümüşyakaspor'un Esenyurt'un kart cezalı oyuncu oynattığı iddiasıyla yaptığı itirazın sonuçlanmasında. Çıkacak olan karar hem Esenyurt'un hem de Gümüşyaka'nın sıralamadaki yerini büyük ölçüde etkileyecek.

YENİ LİDER ÇELİKTEPE

3. Grupta ise Y.Kemal İdman Yurdu ile Çeliktepe ilk iki sırayı garantilemiş durumda. Ligin bitimine bir hafta kala B.Bahçe'yi 17-0 mağlup eden Çeliktepe liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Ligin son haftasında lider Çeliktepe A.Ç.Çeşme deplasmanına giderken Y.Kemal İdman Yurdu sahasında Büyükdere'yi ağırlayacak.

ARNAVUTKÖY TURA YAKIN

4. Grupta ise Arnavutköyspor ligin bitimine bir hafta kala avantajını korumayı başardı. Sahasında S.Kartal'ı 5-1 mağlup ederek geçtiğimiz hafta elde ettiği zirveyi elinde tutan Arnavutköy'de gözler hafta sonunda küme düşen Yeşildirek ile yapılacak maçta. Herhangi sürpriz bir sonucun yaşanmadığı grupta Nurtepe ve Güngören son hafta lider Arnavutköy'ün hata yapmasını bekleyecek. Grupta hem şampiyonluk yarışı hem de Play Off yarışı üç takım arasında son hafta oynanacak maçlara kilitlendi.

ŞAMPİYON

KÜÇÜKPAZAR

5.Grupta ise ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Küçükpazar şimdiden Süper Amatör Kümeye yükselmeyi garantiledi. İkincilik yarışının galibi ise İstanbulspor oldu. Son maçında Piyalepaşa'ylı 8-1 mağlup eden sarı siyahlılar Play Off oynamaya hak kazandı.

K.M.PAŞA'DAN

SULTANGAZİ'YE 

HEDİYE

6.Grupta şampiyonun adı Sultangazi oldu. Son iki haftaya 3 puan önde giren Sultangazi deplasmanda Fatih'i 2-1 mağlup ederek şampiyonluk turunu attı. Grupta son iki haftaya şampiyonluk şansını koruyarak giren K.M.Paşa ise sürpriz bir şekilde H.R.Paşa ile 3-3 berabere kalarak Süper Amatör hayallerini Play Off maçlarına bıraktı.

YENİYOL (YILDIRIMBOSNA)

FIRSAT TEPTİ

7.Grupta ise haftanın en önemli maçında şampiyonluk turu atmak için sahaya çıkan Yeniyol büyük bir şok yaşadı. 2-0 öne geçtiği maçta Onurspor'la 2-2 berabere kalan Yeniyol şampiyonluk turu atmak için çıktığı maçta altın değerinde 2 puan bırakarak zirveyi tehlikeye attı. Son hafta yakın takipçisi Merkezefendi ile karşı karşıya gelecek olan Yeniyol şampiyonluğunu da tehlikeye soktu. Son haftaya 3 puan önde giren Yeniyol, Merkezefendi'ye mağlup olması halinde Play Off'a kalacak. Onurspor'un aldığı beraberlikle şampiyonluk için yeniden umutlanan Merkezefendi'de ise son hafta öncesi yeniden şampiyonluk hesapları başladı.

H.EDİP ADIVAR MI,

İ.GÜMÜŞHANE Mİ?

8.Grupta şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Haftayı galibiyetle kapatan lider H.Edip Adıvar ile yakın takipçisi İ.Gümüşhane arasındaki 2 puanlık fark son haftaya sarktı. Lider H.Edip Adıvar son hafta Bolluca'nın konuğu olurken ikinci İ.Gümüşhane de deplasmanda küme düşen Rumeli İdman Yurdu'na konuk olacak.

OKMEYDANI SÜPER AMATÖRE,

B.Y.ÇARŞI PLAY OFF'A

9. Grupta şampiyonun adı belli oldu: Okmeydanı. Sahasında Akatlar'ı 2-0 mağlup eden Okmeydanı şampiyonluk turu atarak Süper Amatör Kümede oynamaya hak kazandı. Grupta ikincilik ise Telsiz'i 6-1 mağlup eden Beyoğlu Yeniçarşı'nın oldu.

10.GRUP ARAP SAÇINA DÖNDÜ

10.Grupta ise zirve ve Play Off yarışı tam kızıştı. Haftaya lider giren Gazi Mahallesi R.Kavağı ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yarışının kızışmasına neden olurken bu sonucun ardından ilginç bir tablo oluştu. Gazi Mahallesi ile Ortaköy 41'er puana gelirken R.Kavağı ile Şişli Sanayi de 38'er puanla ilk iki şansını son haftaya taşıdı.

ŞAMPİYONLUK

SAVAŞI MURATPAŞA'NIN

11.Grupta ise şampiyonun adı Muratpaşa oldu. B.P.Teknik'i 9-2 mağlup Muratpaşa ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Grupta ikincilik ise Özfatih'in oldu. Özfatih de grup ikincisi olarak Play Off'ta oynamaya hak kazandı.

MERTER'İN

MAÇ EKSİĞİ KALDI

12.Grupta da Özşişli'yi 10-1 mağlup eden Terazidere liderliğini sürdürürken ikinci sıradaki Merter de Taksim'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek son hafta öncesi 2 puanlık farkın açılmasına izin vermedi. Ancak son iki hafta öncesi Merter maç eksiği nedeniyle önemli bir avantaja sahip. Haftayı bay geçirecek olan lider Terazidere'nin bir maçı, ikinci Merter'in ise iki maçı kaldı.

İSTİNYE'NİN

MİSAFİRLİĞİ BİTTİ

13.Grupta ise şampiyon İstinye olurken ikincilik koltuğu da Spornet'i 3-0 mağlup eden Tophane Tayfun'un oldu. Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Kümeden 1.Amatör Kümeye düşen İstinye'nin misafirliği fazla uzun sürmedi.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Futbola Turgut Reis Damgası

YORUM YAP