Sungurlar Başkanından Silivri’de dostluk ve işbirliği temasları

Sungurlar Başkanından Silivri’de dostluk ve işbirliği temasları

14.09.2021 10:49:50

Kısa bir süre önce Yoğurt Festivali için Silivri'ye gelen Bulgaristan Sungurlar Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov belediye heyeti ile birlikte ilçemizde birçok alanda dostluk ve işbirliği ilişkilerinin geliştirilmesi için ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bulgaristan Sungurlar Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov ve Meclis Başkanı Halil Ahmed, Silivri'de gerçekleştirdikleri bir dizi temas arasında gazetemizi ziyaret ettiler. Doğal, orman zenginlikleri ve Fransa tescilli üstün kalitede şarap üreticiliği ile bilinen bölgesini temsilen Silivri'ye gediğini anlatan Başkan Kenov, Türk-Bulgar ilişkilerinin geliştirilmesi, Türkiye ile Bulgaristan arasında eğitim, tarım, çevre ve zaten yıllardır örülü bir şekilde gelişen kültür ilişkilerinin devamına duyduğu inancı, yararı paylaşırken Avrupa Birliği kaynaklı işbirliklerine hazır olduklarının altını çizdi.
Deneyimli yönetici aynı zamanda bir tıp adamı kimliği, yurt dışında katıldığı eğitim ve gözlemleri ile dikkat çeken Kenov, yenidünya siyaseti, şartlarında farlılıkların zenginliğimiz sayılıp, ortak kültür ve yaşanmışlıkların dayanışması içiresinde geleceğe hazırlığın önemine işaret etti.
Bulgaristan Sungurlar Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov heyeti ile beraber Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın eşliğinde Silivri'de İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer ile bir araya geldiler.
Kenov, Türkiye'ye hayranlığı ve Türk insanlarına olan sevgisini dile getirirken ülkemize gerçekleştirdiği her ziyarette çok duygulandığını ifade etti. Siyasetin insanların, halkların iyiliği, refah ve huzuruna hizmet etmesi gerektiğini savunurken, yeni dönemde sınırlar ötesi dayanışma, bilgi, deneyim paylaşımlarının önemine vurgu yaptı.

YORUM YAP