Suiistimal iddiaları gündemden düşmüyor

Suiistimal iddiaları gündemden düşmüyor

23.05.2018 11:27:26

Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde bazı atölyelerin kapatılmasına anlam verilemezken, diğerlerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili talep edilen kaynağın kullanılmasıyla ilgili ciddi suiistimal ve şaibe iddiaları var.

Bünyamin Kurt'un müdürlüğündeki Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde sular durulmuyor. Özel Eğitim Merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığınca çok önemsenmesine ve ciddi destekler almasının yanı sıra suiistimale de en açık olduğu ve sıkı denetlenmesi gerektiği kurumlar olarak bilinmekte.

METAL VE TARIM ATÖLYELERİ NEDEN KAPATILDI?
Geçtiğimiz aylarda Sarten Ambalaj A.Ş. gibi güçlü bir firmanın desteğiyle başarıyla yürütülen Metal Atölyesi ve en verimli tarım bölgemiz olan Seymen gibi bir mahallede bulunan ve seraya da sahip olunan okulda Tarım Atölyelerinin üretirken aniden kapatılması öğretmenler arasında şaşkınlık yaratmıştı. Talepte bulunarak zamanla kazandırılan, Bakanlığın verdiği maddi destek bir çırpıda çöpe atıldı. Kamu zararı hiç mi düşünülmedi? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü buna nasıl onay verdi? İlçe Kaymakamlığımız hiç mi sorgulamadı?

ÇALIŞAN VE ÜRETEN ATÖLYELER, ÖĞRETMENLERE CEZA OLARAK MI KAPATILDI?
Atölyelerin kapanmasıyla ders verdikleri branşlarının olmadığından bazı öğretmenler, hakkını yargıda ararken, bazıları ise başka ilçeye tayin istemek zorunda kaldı.
Öğretmenlerinin şikâyeti üzerine Okul Müdürü Bünyamin Kurt hakkında açılan “Hayali Sınıf 9/C” soruşturması sonucunda müfettişler tarafından verilen kınama cezasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Kurt'un sicilinin temiz olmamasına rağmen uyarı cezasına düşürdü. Söz konusu soruşturmada ifadesi alınan öğretmenleri cezalandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının binlerce lira destek vererek açtığı atölyeleri kapattığı sonradan, kendisinin de açık açık dile getirmesiyle anlaşıldı.

SUİİSTİMAL İDDİALARI ÇOK FAZLA
Sosyal Medya üzerinden terör örgütü PKK lehine, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini öven mahiyette paylaşımlarda bulunan ve şikâyet üzerine Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan da yargılanan Bünyamin Kurt'un yönettiği okulun adı sürekli usulsüzlük ve yolsuzluklarla çalkalanmakta. Tüm bunlara rağmen Kurt'un hala görev başında ısrarla tutulması çok şaşırtıcı!
Şimdi de yeni şaibe iddiaları ortaya atıldı. Geçen hafta okulda Atölye Açılışı adı altında adeta bir şov yapıldı. Geçen yıl Bakanlığa talepte bulunarak atölye başına 250 Bin TL kaynak sağlandı. Bu desteğin eski Şube Müdürü Murat Karipçin'in girişimleriyle sağlandığı bilinmekte. Eski atölyeler, bazıların da ismi değiştirilerek yeniymiş gibi açılış yapıldı. 5-6 Atölyeye yeni malzeme alımı ve düzenleme için Bir Milyon TL gibi bir rakam telaffuz edilmekte. Suiistimale açık bir kurumun olması ve çıkan şaibe iddiaları üzerine bu kaynağın nasıl değerlendirildiği, harcamaların doğru şekilde denetlenip denetlenmediği kamuoyu tarafından merak edilmekte.
Okul Müdürünün, yemek firmasından da 7 Bin TL rüşvet istediği, bunun üzerine firmayla sorun yaşadığı da diğer iddialar arasında...
Renginar SALİ

YORUM YAP