Subaşı: Başkan Yılmaz, önder insanlardan biri

Subaşı: Başkan Yılmaz, önder insanlardan biri

7.10.2022 11:10:11

Büyük Kılıçlı'da çiftçileri temsilen söz alan Aysun Subaşı, “Dünya ve ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Üretmek zorundayız. Bu üretimde de bize destek veren bir Belediye Başkanımız var. Önderlik edecek insanlar çok nadir dünyaya gelir. Volkan Yılmaz öyle insanlardan biri. Değerini bilmeliyiz” dedi ve üretimin devam ile geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.310890477_665610041593665_8622468217490133299_n310816011_665610064926996_6392048731210018523_n

Silivri Belediyesi Çiftçiye Destek Projesi kapsamında Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Tohumu Dağıtım Törenlerinin bir yenisini Çarşamba günü Küçük Kılıçlı'dan sonra Büyük Kılıçlı Mahallesi'nde devam etti.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, muhtarlar ve çiftçiler törene katılanlar arasındaydı.

Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.310312743_665609041593765_3190916428715654018_n_1

MUTLU: BÜYÜK KILIÇLI'DA TARIMSAL ÜRETİMİN ARTMASINI SAĞLAYAN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜRLER

Açılış konuşması Büyükkılıçlı Muhtarı Ahmet Mutlu tarafından yapıldı. Mutlu, şu sözlerine yer verdi: “Trakya ve İstanbul'un en verimli topraklarına sahip olan Silivri'de tarıma ve tarımsal üretime görülmemiş destek vererek üreticimizi saman, tohumluk arpa, silaj, gübre serpme hizmeti gibi birçok destek vererek Büyükkılıçlı'da tarımsal üretimin artmasını sağlayan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ederim.

MUTLU, ŞAHSI VE MAHALLESİ ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkanımız sadece tarıma değil, eğitimden spora, sağlık ve kültüre birçok alanda bizleri yalnız bırakmadı. Bu duygularımla mahallemize kazandırılan tüm hizmetler için Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim.”309537204_665608971593772_8944918667759592177_n

KULOĞLU: BAŞKANIMIZ İLÇEMİZİN ADINI TÜM TÜRKİYE'YE DUYURDU

Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, Başkan Yılmaz'ın seçildiğim ilk günden beri her zaman çiftçinin, üreticinin yanında olduğunu, bu sözünü lafta bırakmadığını, her fırsatta maddi manevi destekte bulunduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kadar büyük bir alandan bu kadar güzel neticeler almak kolay değil. Silivri'mizi farklı konularda olduğu gibi tarımda da birçok belediyeler arasında önde gelenler arasına soktu. Bugün birçok yerden insanlar bizi arıyor, “Nasıl bir çalışma yaptınız? Nasıl başarılı oldunuz? Biz yapabilir miyiz?” diye soruyorlar. Sağ olsun Başkanımız ilçemizin adını tüm Türkiye'ye duyurdu. Yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.”

SUBAŞI: VOLKAN YILMAZ, DÜNYAYA NADİR GELEN ÖNDER İNSANLARDAN BİRİ

Çiftçileri temsilen Aysun Subaşı söz alarak şöyle konuştu: “Dünya ve ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Üretmek zorundayız. Bu üretimde de bize destek veren bir Belediye Başkanımız var. Önderlik edecek insanlar çok nadir dünyaya gelir. Volkan Yılmaz öyle insanlardan biri. Değerini bilmeliyiz.

“BU DESTEKLER SAYESİNDE AYAKTA DURABİLİYORUZ”

Bize yapılan bu destekler sayesinde bir damla su bile olsa ayakta durabiliyoruz. Yoksa geçmişe bakın. Bu mazot, gübre, tohum pahalılığında çiftçiliği götürebilecek durumda değiliz. İcarların artması ve tarım arazilerin azalması zaten büyük bir sorun.

“BELKİ YİYECEK EKMEK BİLE BULAMAYACAKLAR”

Çocuklarımız için endişe etmeliyiz. Belki yiyecek ekmek bile bulamayacaklar. Kötü günlere kalmamak için şimdiden çalışıp, bu destekleri de iyi değerlendirip başarılı bir üretim yapmalıyız. Ben buna inanıyorum.

Başta Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah herkese kolaylık versin.”310694104_665609171593752_3142173218407244766_n

YILMAZ: ÇIKTIĞIMIZ YOLDA YALNIZ KALMADIĞIMIZI GÖRMEK BİZİ MUTLU EDİYOR

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çiftçilere Destek Projesinin nasıl hayata geçtiğini yerinde görmek ve Silivri Belediyesi yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulunmak üzere Çorlu Belediyesi görevlilerin de Küçük Kılıçlı'daki Arpa Tohumu Dağıtım Törenine katıldığını paylaştı. Bundan memnun kaldıklarını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yürüdüğümüz yolda yalnız kalabilirdik, yalnız da yürüyebilirdik. Çiftçiyi ve hayvan yetiştiricilerini destekleyen projelerimiz hayata geçemeyebilirdi. Bıkıp usanıp üretmekten vazgeçebilirdik. Bütün bunların sözde kalmadığını, hayata geçirildiğini görmek, bunları hak eden siz çiftçilerimizle paylaşmak bizi mutlu ediyor, itici bir güç ve motivasyon kaynağı oluyor. Daha iyisini, güzelini ve çoğunu yapmayı, içerisinde bulunduğumuz durumda bizi teşvik etmek için ziyadesiyle yetiyor. Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz. Örnek, öncü olmaya, üretken belediyecilik anlayışıyla üretimi artırarak ve çeşitlendirerek üreticiyle paylaşmaya devam edeceğiz.310106915_665609088260427_6012342172777440327_n

“ÜRETMEKTEN BAŞKA HİÇBİR SEÇENEĞİMİZ YOK”

Aysun abla her zamanki gibi mütevazi kişiliğiyle esasında çok önemli şeyler söyledi. Çocuklarımız için, esasında insanlık için endişelenmemiz gerekiyor. Açlığın ve kıtlığın kapıda olduğu, gıda tedarik zincirinin bozulduğu bir dönemdeyiz. Üretmekten başka hiçbir seçeneğimiz yok. Gençlerimizi tekrar bu topraklara döndürmemiz lazım. Bu toprakların değerini bilmemiz lazım. Yaşadığımız coğrafyanın, Türkiye'nin en verimli topraklarının olduğunu bilerek, memleketin evlatları olarak bunun da sorumluluğunun bilincinde olup hareket etmeliyiz. Tarım arazilerin üretimden koparılarak işgal edilmesini kabul edemeyiz. Ben böyle bir Belediye Başkanı olmayacağımı ifade etmiştim. Böyle bir başkan portresi de çizmiyorum.”

Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesinin Türkiye'de en fazla kaçak yapıyla mücadele ettiğini ve 800'e yakın yıkım yaptıklarını hatırlattı ve kararlılığını yeniledi.

Silivri Belediyesi olarak 3 bin 600 dönünde zirai faaliyet yaptıklarını açıklayan Yılmaz, 300 dönümle başladıklarında aldıkları alaylı tepkilerden söz etti. Daha sonra bu çalışmaların kopyalandığından ve çiftçilerin kazancına olan bu durumdan dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

“TARIM DİNAMİKLERİNİ HAYATA GEÇİRMEK ASLİ GÖREVİMİZ”

Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım dinamiklerini hayata geçirmek asli görevimiz. Tarımsal faaliyetlerini hayata geçirmek, Silivri'yi yeniden bir tarım kenti yapmak benim asli görevim. Çiftçiyle, hayvancıyla, köylüyle benim bu denli haşır neşir olmamdan birtakım çevreler rahatsız oluyor. Biz sadece tarımdan bahsetmiyoruz, sanayiciyle, turizmciyle, esnafla, sanatkarla da ilgileniyoruz ama bu ülkenin kurtuluşu olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi milletin efendisi olarak ilan ettiği ve milli ekonominin temeli tarım.”

İsrail tohumuna karşı olduklarını, Türk tohumunun geliştirilmesi için üretmeye devam edeceklerini, yerli Ayçiçek tohumunu ektiklerini, sonuçlarını üreticilerle paylaşacaklarını belirten Başkan Yılmaz, milli ve yerli sertifikalı tohumun önemine değindi.

“HİZMET İÇİN HARCADIĞIMIZ PARALAR, PARTİLERİN DEĞİL, HEPİMİZİN”

Tarımsal desteklerini sıralayan Yılmaz, hayvancıya da yaptıkları katkıdan bahsetti. Canlı Hayvan Pazarı'nın kurularak faaliyete geçtiğini ve mezbahane eksikliğini dile getirdi. Başkan Yılmaz, mezbahanenin kazandırılması adına girişimlerinden ve İBB'ye verdiği tekliften ve henüz cevap alamadıklarından söz etti. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, mezbahane yetkisini aldığında, hayvancının masrafını en aza indirmek için, yapmaya hazır olduğunu burada da yeniledi.

Yılmaz, “Yaptığımız hizmetler, devletimizin sizden vergi olarak topladığı paralarla gerçekleştiriliyor. Kimse babasının veya partisinin parasını harcamıyor. Bu harcadığımız paralar hepimizin paraları. Hem her kuruşuna sahip çıkmak, hem hizmete döndürülmesi sağlamak görevimiz. Sesinizi gür çıkarırsanız o mezbahane buraya yapılır. Yetkiyi alırsam ben yapacağım.”

Başkan Yılmaz, Kırsal Mahalle Yasası ve getirdikleri hakkında bilgi verdi, 7/24 hizmet etmeye devam edeceklerini paylaştı.310029280_665609104927092_6871864211802279973_n

SUBAŞI'NDAN ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI TARIM EĞİTİMİYLE İLGİLİ ÖNERİ

Çiftçilerden Aysun Subaşı, tekrar söz alarak, Başkan Yılmaz'a “Sizden bir konuda daha önderlik yapmanızı istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığına da başvurun. Benim şöyle bir önerim var; çocuklara okuldan sonra bir saat boyunca tarımla ilgili eğitim verelim. Çocuklara balığı veriyoruz, tutmayı öğretmiyoruz. İleride aç kalmasınlar. Biz nereye kadar yapacağız? Bundan sonra tarım yapacak çiftçi yok. Ben öyle görüyorum. Çocukları bu yönde yetiştirmemiz gerekiyor. Tarım Lisesi kurduk ama çocuklar ne öğreniyor? Ne olacaklar? Çiftçi, çoban olmam, onu olmam, bunu olmam. Bu işin nasıl bir iş olduğunu öğrenirlerse daha etkili olur. Biz babamızın yanında öğrendik. Bu değerli insanların (çiftçileri kast ederek) yanında çocuklar çok şey öğrenebilir.”

YILMAZ: YENİ BİR PLANLAMA ANLAYIŞI İLE KÖYLERİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ

Başkan Yılmaz, Aysun Subaşı'nın teklifini kıymetli bulduğunu, Tarım Lisesiyle ilgili notunu aldığını, gençleri tarıma yönlendirebilmek için köyleri cazibe merkezi haline getirmek gerektiğini savundu.  Köylerin planlarına çalıştıkları, fazla bırakılan sosyal donatı alanları olduğunu, farklı iki plan uygulamasının olduğundan söz eden Yılmaz, nüfusun tekrar köye aktarılması için aile işletmelerin kurulması gerektiğini savundu.  Köyde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak, çoluk çocukların da köyde yaşamalarını devam ettirmesini sağlamak amacıyla plan çalışmalarının yapılacağını paylaştı. Başkan Yılmaz, planları Kasım ayında Silivri Belediye Meclisinden, Aralık ayında da İBB'den geçireceklerinden söz etti. Önümüzdeki yılın ilk aylarında bu imar uygulamasıyla beraber köylerdeki mağduriyeti gidereceklerini belirtti.

BÜYÜKKILIÇLILI 75 ÜRETİCİYE 200 BİN LİRA DEĞERİNDE 12 TON ARPA TOHUMU DAĞITILDI

Büyükkılıçlı Mahallesinde tohumluk arpa talebinde bulunan 75 üreticimize maddi değeri yaklaşık 200 Bin TL'yi bulan 15 ton arpa tohumu dağıtıldı.

Büyük Kılıçlı Mahallesi'ne yapılan hizmetler şöyle ifade edildi:

  • Kırsal Mahalle Statüsü avantajları

- Halı Saha

  • 112 Acil Servis İstasyonu
  • Okul binası cephe renklendirme
  • İlk ve Orta Okul bilgisayar odası, konferans salonu, kütüphane yapımı,
  • Tuvalet yenilemesi
  • 2 Ahşap Durak yapımı
  • Tohumluk arpa, saman, silajlık mısır desteği
  • 995 ton asfalt serimi
  • 10.100 m2 tretuvar yapımı
  • 50.000 m2 yol iyileştirmesi
  • 1000 m2 yeni yol yapımı
  • Gıda, giyim, hasta nakli, medikal malzeme ve üniversite harcı gibi birçok kalemde toplam 459 hizmet
  • Sağlık Ocağı bakım ve onarımı yapıldı.
  • Açık hava sineması, anne çocuk atölyesi, tiyatro, müzik dinletisi, buz pateni başta olmak üzere 11 farklı etkinlik
  • Çocuk parkı spor aletleri ve çocuk oyun grubu revizesi
  • Veresiye defterlerinin kapatılması
  • Tiyatro ve Kültür Gezileri
  • Spor alanı

 

 

 

YORUM YAP