Son Kale Çanakkale Partal’ı ağlattı

Son Kale Çanakkale Partal’ı ağlattı

7.11.2017 11:56:41

Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen milletimizin vatan, bayrak ve milli mukaddesat etrafında genç yaşlı, kadın erkek, çoluk çocuk nasıl birleştiğini anlatan Son Kale Çanakkale adlı tiyatro oyunu, Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesi'nde yeniden izleyiciyle buluştu. Tiyatroyu izleyen İlçe Kaymakamı Ali Partal, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Tiyatro sanatçısı, tiyatro eğitmeni ve dizi oyuncusu Ali Solmaz'ın önderlik ettiği Solmaz Tiyatrosu'nun yetenekli kadrosu, çoluğu çocuğu, yaşlısı genci, kadını erkeği ile bir milletin diriliş destanını tarihe altın harflerle "Çanakkale Geçilmez!" yazdıran eşsiz zaferi gözlerde yeniden canlandırdı. Gerçeği aratmayan sahneler izleyenleri gözyaşları içerisinde bıraktı. 3 Kasım Cuma günü, saat 20.00'da, Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Tiyatro Sahnesi'nde tekrar seyirci karşısına çıkan ekibi izlemeye gelenler arasında protokolden çok sayıda tanıdık sima vardı. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Mehmet Has, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Piri Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Serhat Ateş, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilci Yardımcısı ve Silivri Temsilcisi Talha Emre Akıncıoğlu, Silivri Belediyesi birim müdürleri ve personelleri ile çok sayıda Silivrili tiyatro sever temsili izledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Çanakkale'de Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İlçe Kaymakamımız Ali Partal, Çanakkale'de ortaya konan istiklal mücadelesinden kesitlerin sahnelendiği oyunda hüzne boğuldu. Duygulanarak gözyaşlarını tutamayan Partal, kahramanlıklarla dolu tarihimize 1,5 saat boyunca hüzünlü ama gururlu bir yolculuğa çıktı. Partal, oyun sonunda toplumsal tarih bilincine sundukları katkı için tüm ekibe emeklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

İZLEYENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK BEĞENİ ALDI
Çanakkale Zaferi'ndeki vatan sevgisi, mücadele ruhu ve dayanışma örneğinin anlatıldığı oyunda katılımcılar duygu seline sürüklendi, oyuncuların gösterdiği performans sık sık alkış aldı.

IŞIKLAR'DAN ALİ SOLMAZ'A ANLAMLI ARMAĞAN
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çanakkale ruhuna dair bir bilinç oluşturmak, Çanakkale zaferinin tarihi önemine dikkat çekmek ve özellikle yeni neslin milli manevi değerlerimizi benimseyerek yetişmelerine katkı sağlanması hedefiyle sahneye alınan temsilden ötürü Solmaz Tiyatrosu Kurucusu Ali Solmaz'ı tebrik etti, kendisine üzerinde “Tiyatro sanatının sonsuza dek var olacağı inancımızı kaybetmeyeceğiz. Silivri halkı adına teşekkürlerimle” yazan bir şilt gönderdi.

OYUNCU KADROSU
Alçin Ayben Akbaş'ın sesten, Hilal Çotuk'un ışıktan, Tarık Düzgün'ün dekordan, Eda Nur Ermişoğlu'nun makyajdan, Fatih Camcı'nın ise kostümden sorumlu olduğu temsilde; Ümit Oflu, Tarık Düzgün, Merve Solmaz, Eyüp Can Balaban, Serhat Yönet, Simay Ayyıldız, Cemal Topçuoğlu, Mehmet Kadak, Kerim Gökkaya, Yasin Çotuk, Ayşenur Dönmez, Yağmur Horoz, Sevim Arcan, Kasım Özkan, Bahar Düzgün, Fatih Berberoğlu, Ekinnaz Arcan, Baha Ateş, Sezin Aydın, Sıla Çatalbaş, Yusuf Aymak, Melek Oflu, Eda Nur Ermişoğlu, Eray ÇAşka, Simay Akhüseyin, Tuana Şavur, Rümeysa Yağmur Engin ve Ali Solmaz oyuncu olarak yer alıyor. Oyunun sahne amirliğini Eyüp Can Balaban yaparken, Kulis Amirliğini de Merve Solmaz üstleniyor.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Piyasalar ve satın alma kriterleri...
Sonraki » Silivri'den

YORUM YAP