Siyasilerden gazetecilere özgürlük talebi

Siyasilerden gazetecilere özgürlük talebi

29.12.2015 11:38:31

CHP ve ÖDP'den bir araya gelen siyasi parti temsilcileri yeni yılda tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün hak ve özgürlük mücadelesinden mutlak serbestlikle çıkabilmesi temennisiyle Silivri Cezaevini ziyaret etti.
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki milletvekili heyetinde; CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekili Didem Engin, Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Adalet Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, Eskişehir Milletvekili ve Cumhuriyet eski Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer bulunuyor.

SÜHEYL KIRKICI ORADAYDI
MİT Tırları haberi nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevine konulan gazetecilere destek verenler arasında Silivri Belediyesi CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, ÖDP Silivri İlçe Başkanı Osman Muslu ,geçmiş dönem Silivri İlçe Başkanı Seçkin Akdeniz da vardı.

TAŞ: UTANÇ VERİCİ BİR TABLO
Silivri Cezaevi önünde umut nöbeti tutan Taş, “21. Yüzyılda Türkiye'nin gazetecilerin içeri tıkıldığı özgürlüklerine el konulduğu bir ülke olarak anılması bütün dünyada böyle bilinmesi hepimiz açısından utanç verici bir tablodur. Gazetecilerin tutuklandığı ülkede yaşamak hepimize acı veriyor. Derin bir yara içimize yansıyor. Devlet sırrı gerekçesiyle, devlet sırrını ifşa etikleri gerekçesiyle tutuklanan gazeteciler var. Bazı gazeteciler de buradan hareketle bu tür haberlere tenezzül etmeyip ‘devletin yanında oluruz' gibi yaklaşımlarda ve demeçlerde bulunuyorlar. Şunu bilmek gerekir ki gazetecilik her şeye rağmen her şeyden önce devlete rağmen yapılan bir faaliyettir.

“DEVLETÇİ GAZETECİ OLMAZ”
Devletin yaptıkları yanlışlıkları ortaya koymadır gazetecilik. Devlet gazeteciliği olmaz, devletçi gazeteci de olmaz. Gazeteciliğin temel ilkesi doğruluktur. Gerçekliktir ve halka ve topluma karşı sorumluluktur. Bunun ötesinde gazeteciliği gazeteciyi bağlayan herhangi bir ilke yoktur. Doğal olarak devletin ayıplarını yanlışlarını, ortay koymak zaten gazeteciliğin sorumluluğu içerisindedir. O yüzde bu saçma sapan gerekçelerle 21. Yüzyılda Türkiye'nin gazetecilerin içeri tıkıldığı özgürlüklerine el konulduğu bir ülke olarak anılması bütün dünyada böyle bilinmesi hepimiz açısından utanç verici bir tablodur. Bu utancın kaldırılması için nöbetteyiz. İşin özü budur.” dedi.

AĞBABA: BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKE DEMOKRATİK DEĞİLDİR
Ziyaret öncesinde grup adına söz alan Veli Ağbaba, “Umarım hiç bir zaman bu raporların yazılmadığı bir dönem geçiririz. Şunu söylemek istiyorum; basının özgür olmadığı hiç bir ülkede demokrasi olamaz. Bütün tutuklu gazetecilerin yeni yılını kutluyoruz.” diye konuştu.


Haber MERKEZİ

 

YORUM YAP