Şırnaklı çocuklar Silivri’de misafir edildi

Şırnaklı çocuklar Silivri’de misafir edildi

16.05.2018 09:49:49

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şırnaklı 100 öğrenci ve öğretmenleri, Silivri'de ağırlandı.

Türkiye Cumhuriyet İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği işbirliğinde başlatılan Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında geçtiğimiz hafta dört gün boyunca Şırnak'tan gelen 100 öğrenci ve 4 öğretmen ilçemizde ağırlandı. Çağrıbey Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu velileri öğrencileri, evlerinde misafir etti.

PROJENİN AMACI
Biz Anadoluyuz Projesinin amacı; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı 21 ilimizden 15 yaş altı 50 bin çocuğumuzun ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklarımızın arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması olarak açıklandı. Proje ile gençlerimizin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, ülkemizin doğusuyla batısı kuzeyiyle güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yaşayan öğrencilerimizin daha önce hiç görmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa kardeşlik ve huzura katkı sunulması, kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılması, hedeflendi.
Şırnaklı ilçemiz konuklarına İstanbul gezisi düzenlendi. Tarih ve kültürel zenginliğimiz, Şırnaklı öğrencilere tanıtıldı. Memleketlerine uğurlanmadan önce Silivri'deki son akşamlarında Öğretmenevinde yemek düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Erdal Aslan, okul yöneticilerinin de katıldığı yemekte, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın öğrencileri de müzik dinletisi sundu.
Haber Merkezi

YORUM YAP