Engin Akın

Silivrispor şampiyon olacak ama!

Evet, grubunda Silivrispor şampiyon olacak ama sahnelenen bu oyunla bir yere kadar gidebilir. Allah'tan ligin ilk yarısı tamamlandı da daha fazla puan kaybetmedik. Maazallah lig bir iki hafta daha devam etseydi çok daha fazla puan kaybı yaşamak içten bile olmazdı.

Ligin uzun bir maraton olduğunu birilerinin anlatması lazım. Özellikle son oynanan 3 maçta tam bir fiyasko ve anlamsız bir oyun bozukluğu göze çarpıyordu. Son 3 haftadır oynanan oyun tatminkâr olamadı.

Ligde özellikle 10. hafta içerde oynanan Gölcük maçı ile kötü oyunun sinyalleri verildi ve maçı 3-1 kaybettik. Berbat bir oyundu, defansın arkasına atılan tüm toplar pozisyon oldu nitekim kalemizde gördüğümüz 3 gol, rakip ileri uç elemanlarının beceriksizliğinden kaçırdıkları ve saha içi olayları ile alınan cezalar da tuz-biber oldu.

Devam eden haftada çıkılan Beylerbeyi deplasmanı ve 2-2'lik skor. Lig başından beri sahnelenen oyuna yakışmayacak skorlara örnek teşkil edercesineydi. Beylerbeyi maçını saha içinden canlı takip edemedim, maçı sosyal medya yayınından takip etme imkânım oldu. Bu kadar mı kolay geçilir orta saha, hücum hattı bu kadar mı kolay gol kaçırır?

BAY geçen hafta ve ardından ligin ilk yarısının son maçı olan Uzunköprü maçı. Uzunköprü maçını anlatmaya kelimeler yetmez mükemmel derecede kötüydük. Uzunköprülü oyuncuları tebrik ederim canla başla mücadele ettiler normal bir oyunda Silivrispor'dan puan almayı bırakın gol bile atamazlardı, atamamaları da gerekirdi. Kalite ortadayken anlamsız yenilen gol bir sıkıntının varlığını göstermiyor mu sizlere?

Diğer takımlar arasındaki kalite farkının ortada olduğu bir takımın ligin sonuna doğru düşüşe geçiyor olmasının birkaç nedeni vardır.

Bu nedenler de çok basittir ve tez zamanda giderilmesi gereklidir.
İzlediğim kadarıyla takım sanki sürantrene olmuş gibi.
Lig başında gösterilen performans ligin gidişatına ve maç trafiğine uygun şekilde denkleştirilmeli aksi takdirde lig sonuna doğru sahada yürüyen kaliteli ayaklarınız olur. Bunu da düşünecek teknik heyettir.

Aynı durumun ligin ikinci yarısında da göstermemesi başlıca dileğimizdir. Yoksa her zaman dile getirdiğim gibi Silivrispor'un tek rakibi kendisidir.

Yazının başında da belirttiğim üzere ligde ilk yarı tam zamanında bitti yoksa bir iki maç daha olsa inanın ki daha fazla puan kaybı yaşardık.
Gerçekçi olmakta fayda var devre arası çeki düzen vermezsek kendimize çok sıkıntı yaşarız.

Son üç haftadaki kötü gidişatın sinyallerini iyi okumak lazım.
İkinci yarıda ilk iki hafta deplasmanda olacak, takımın buna ayak uydurması sakatların bir an evvel iyileşmesi ve yapılacak takviyelerin de vakit kaybetmeden yapılması gerekli.

YORUM YAP