Engin Akın

Silivrispor Ligin Şu Anına Kadar İyi Geldi.


 Bu devralışın hemen ardından küllerinden doğdu sanki kulüp. Taraftar ve Silivri halkı küstüğü kulübü ve takımını artık benimsemeye başladı. Tribünler dolmaya başladı. Hatta gönül rahatlığıyla itiraf edebilirim ki takımın galip gelmesini isteyenler mağlup olmasını bekleyenlerden daha çok olmaya başladı tribünlerde. Durum böyle olunca da beklentiler arttı. Sezon başında kurulan takımın eksik olduğunu futboldan az da olsa anlayanların bildiğini tahmin ediyorum. Fakat ligin gidişatı gruptan çıkma beklentisini Esenler maçına kadar taşıdı.

Yönetimin ne denli zor şartlarda cebelleştiğini çok iyi biliyorum. Ne şartlar altında kulübü idare ettiğini milyarlarca liralık borcun altında eridiğini biliyorum. Olağan üstü kongrede kaçarcasına kulübü terk edenler ise şimdi takımın başarısızlığından dem vuruyorlardır kendilerine. Fakat bu beklentileri de kursaklarında kalacak bunu da çok iyi biliyorum.

Olağan üstü kongrede mali raporlar sunulurken verilmeyen çek ve ekstra borç bilgilerinin kongre sonrası ortaya çıkması da ayrı bir düşündürücü durumdur. En önemlisi ise kulüpte atmakla mangalda kül bırakmayan eski oyuncular kongreye bir iki gün kala aldıkları çeklerin bedelini daha ödemediklerini biliyorlardır sanırım. O dönem hiçbir oyuncu paralarını alamadığı gibi de tukaka ilan edilmelerinin altındaki sırrı da biliyoruz. Yine hatta o dönem asıl hoca olan Mesut Tonta'dan daha fazla para kazanan yardımcı hocadan da haberdarızdır üstelik. Bana kalırsa o dönemde Silivrispor ucuz yırttı, ya patates baskı ile eski veteranlar forma giyseydi ne olurdu? Maazallah küme düşürürlerdi…

Şapkayı öne koyup düşünmenin tam sırasıdır. Yeni yönetim ve eski yönetim şimdi kendi içlerinde bir iç hesaplaşmaya girmesinin vaktidir. Malum takımdan umut gitti. Bundan önceki yönetim Silivrispor Kulübü tarihinin en kötü yönetimini sergiledi ve adeta bir borç batağına sürükledi kulübü. Yatsınlar kalksınlar mevcut yönetime dua etsinler ki bunlar bir nebze olsun borçları planladılar. Belki bu kadar borç yükü altında olduğunu bilselerdi onlarda girmeyebilirdi ya da ellerini taşın altına sokmayabilirlerdi. Fakat gençliklerinden mi yoksa Silivri sevdalarından mı kaçmadılar şikâyet etmediler ve soyundular yönetime… Her ne olduysa oldu. Yeni yönetim Silivrispor sevgisinden elini altına koyduğu taşın altında ezilmedi. Hatta kongre sonrası her ne hikmetse kulübe ziyarete ilk gelen haciz memurları oldu. Ne alacaklarsa korkutacaklarını sandılar ama yanıldılar. Burada da siyasi baskı yan bastı diyebiliriz. Gerçi bu siyasi baskılar son zamanlarda çok çok yan basıyor ama olsun.

Serdar Teker Başkanlığında Silivrispor ligin ikinci yarının son demlerine kadar taraftarlarda bir heyecan dalgası yaşattı mı kardeşim, yaşattı. Spor da bu değil midir? Budur… Buradan düştüğü kötü durumdan kurtulma da diyebiliriz. Serdar Teker ve yönetimini kutlamak gerek. Gelelim sezon başına takımın oluşturulduğu zamana…

Sezon başlamasından evvel ilk olarak takımın hocası belirlendi. Kariyeri asla tartışılmaz olan Kadir Akbulut hocamız. Bana göre doğru bir seçimde yardımcı hoca konusunda ise yanılgılar zaman içinde anlaşıldı. Kulüp, takım için bütçe oluşturmaya çalıştıysa da evdeki hesap çarşıya uymadı. Ayyuka çıkmış borçlar yüzünden oluşturulacak olan takım için bütçede tartışmalar çıktı yönetim içinde. Normaldir… Bu tartışmaların akabinde ise borçların ödenmesi önceliği çıktı. En normali buydu. Eski yönetimin bıraktığı borç olan 210 Milyarlık kısım için ödemeler planlandı. Bunca borca karşılık takım nasıl kurulacaktı? Çok ama çok cüzi bir miktara takım kuruldu. Yönetim tarafından bir iddia ortaya koyulmamışken ligde alınan sonuçlarla hep umut bağlandı. Yine özveri ile kurulan takımın yöneticilerine ve hocasına teşekkür etmek lazım. Ligin ikinci yarısının son demlerine kadar umutlarını sürdürdüler. Takım puan kaybetse üstekilerde kaybediyordu. Ta ki Esenler maçına kadar burada düğüm çözüldü. Genele baktığımızda kurulan takım iyi bir oyun sergilemesine karşın sonuca gidemiyordu. Bunun da en büyük sebebi eski yönetimdir. Eski yönetimin Silivrispor Kulübünün üstüne bıraktığı kötü görüntüyü yıkmak kolay değildi. Bu başarıldı genç yönetim tarafından. Borçlar düzene girdi. Bilinmelidir ki borçlar bitmedi sadece ödeme planı iyi işliyor. Borç bitti diye avuç sıvazlamayın, borçsuz kulübe talip olacaklarını sananlar.

Bir aksilik olmazsa eğer yeni sezonda iyi bir takım izleyeceğiz. Şimdiden bir takım atılımların yapıldığını çok iyi biliyorum. Önümüzdeki sezon bende dahil olmak üzere tüm Silivri çok keyifli maçlar izleyeceğiz. Bunu nereden mi biliyorum. Ya Allah aşkına bu zamana kadar hiç benim yanıldığımı gördünüz mü? Yeni sezon yeni umutlar.

YORUM YAP