Engin Akın

Silivrispor’da yeni dönem sancısı

Silivrispor, Silivri'nin marka değeridir.

Marka değer olmak o kadar kolay değildir.

Öyle zorlukları ve hassas konuları vardır ki; anlatmakla bitmez.

 

Silivri'nin ismini en iyi şekilde temsil etmekte olan Silivrispor, ülkenin neredeyse tamamı tarafından tanınıyor. Öyle ki hangi deplasmana gitsek saygı görüyor ve gerekli özen gösteriliyor. Tıpkı evde oynadığımız her maçta bizlerin konuklarına yaptığı gibi.

 

Silivrispor bir markadır. Öyle sıradan bir marka da değil kallavi, güçlü ve hatırı sayılı bir marka. Özen gösterilen dikkat edilen cinsten. Toplantılarda yeri her zaman en baş sıralardadır…

 

Silivri'nin dışarıdaki yüzüdür Silivrispor.

Kimsenin de bu markayı küçümsediğini önemsemediğini veya itibarsızlaştırmaya çalıştığını düşünmüyorum. Tıpkı herkesin sevgisini göstermesinin farlı olduğu gibi…

 

Kimi parasını verir, kimi zamanını, kimi hiçbir şey vermez ama en çok sahiplenen olur.

Bir kurumsal yapıyı oluşturmak da kolay olmuyor.

Bu yapı ve ilçe markamızın güçlenmesi için gerekli yatırımların yapılması zorunluluktur yetkili kişilerce.

 

Son günlerde sıkıntılı süreçlerden geçiyor kulüp. Maddi sıkıntılar bir yandan elindeki gelir kaynaklarını kaybedecek olma endişesi diğer yandan. Virüs muhabbetinden dolayı ertelenen liglerle birlikte İddia gelirlerinin de olmaması sonucu kulüp açısından çok sıkıntılı bir döneme girildi…

 

Bu ay içinde otogar ihalesi var. Bu ihale ile birlikte kulübün en önemli gelir kaynağı ellerinden alınacak. İşte tam da burayı iyi okumak ve anlamak zorundayız.

 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın göreve gelirken verdiği sözleri kimse unutmadı. Kendisi sporun içinden gelen ve işlerin nasıl yürüdüğünü en iyi bilen isimlerdendir. Ben inanıyorum ki yaşanan durum için de bir çözüm düşüncesi vardır.

 

İsyan bayrağı açmadan konuyu, gelişmeleri iyice anlamak zorundayız. Başkan Volkan Yılmaz'ın hiçbir ortamda kulübün tüm gelirlerini keseceğim diye bir açıklaması kesinlikle olmadı.

 

Bir kaynaktan aldığım bilgilere göre Başkan Yılmaz, otogar ve sahilde bulunan otopark işletmesi ile yıllık sponsorluk anlaşmaları yapacak kulüple alakalı.

Güzel bir düşünce ve yaklaşım gibi görünüyor. Bu çalışma ile kulübün vergi yükü de yok olmuş olacak ve ekstra bir gelir gibi düşünülebilir. Öyle ya %18'lik bir vergiden kurtuluyorsun.

Sponsorluk anlaşması sonucunda kulübün geliri daha net olacak buna göre sağlıklı bir planlama ve işleyiş gerekecek. Günlük gelen sıcak para yerine üçer aylık dilimlere bölünecek olan sponsorluk geliriyle kulüp yaşamına devam edecek.

Bu konunun fazla bilinmemesi sıkıntı oluşturuyor. Yoksa kesilen bir gelir yok. Burada tek sıkıntı üçer aylık sponsorluk gelirinin yıllık geliriyle, otogarın yıllık gelirine ne kadar denk geleceğidir. Her ikisi de denk geliyorsa sıkıntı da yok demektir.

YORUM YAP