Silivri Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2026 yılı hasat sezonunda uygulanması tavsiye edilen biçim, bağlama ve taşıma ücretleri belirlendi.
Ücretler, üretici ile hizmet sağlayıcı arasında sözleşme yapılmaması durumunda ilçede referans fiyat olarak değerlendirilecek.
Silivri Ziraat Odası Başkanlığı, 17 Haziran 2026 tarihli yazıyla 2026 yılı biçim ve bağlama ücretlerini kamuoyuna duyurdu. Muhtarlar Derneği'ne gönderilen ve 35 mahalle muhtarına dağıtılması istenen yazıda, belirlenen rakamların tavsiye niteliğinde olduğu vurgulandı.
Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer imzasıyla yayımlanan yazıda, balya bağlama ve biçim bedellerinin, işi yapan ve yaptıran taraflar arasında yapılacak hukuki geçerliliğe sahip sözleşmeye bağlı olduğu belirtildi. Ancak sözleşme bulunmayan durumlarda, Silivri genelinde uygulanmak üzere istişare sonucu belirlenen fiyatların esas alınacağı ifade edildi.
BELİRLENEN ÜCRETLER
* Ot biçme ve toplama: 500 TL
* Ot bağlama (tel ile): 45 TL
* Ot bağlama (ip ile): 40 TL
* Ot taşıma: 27 TL
* Buğday biçme: 500 TL
* Buğday biçme (kıyıcılı): 550 TL
* Arpa biçme: 500 TL
* Kanola biçme (kıyıcılı): 550 TL
* Ayçiçek biçme: 500 TL
* Ayçiçek biçme (kıyıcılı): 550 TL
* Saman bağlama (tel ile): 48 TL
* Saman bağlama (ip ile): 45 TL
* Saman taşıma: 27 TL
ÖDEMELER 45 GÜN İÇİNDE YAPILACAK
Kararda, makinacıların üreticilerden olan alacaklarını hasattan en geç 45 gün içerisinde tahsil edeceği belirtildi. Bu süre içinde ödeme yapılmaması halinde makine sahiplerinin ek ücret talep edebileceği kaydedildi.
Silivri Ziraat Odası, açıklanan rakamların tavsiye niteliğinde olduğunu hatırlatarak, üretici ve hizmet sağlayıcıların karşılıklı anlaşma ve sözleşme esasına göre hareket etmelerinin önemine dikkat çekti.
Seda ŞİMŞEK






