Silivri’ye 1 Milyon kişi kapasiteli arıtma tesisi

Silivri’ye 1 Milyon kişi kapasiteli arıtma tesisi

30.11.2016 12:48:27

İBB'nin Silivri'ye İSKİ aracılığıyla yaptığı en önemli alt yapı yatırımlarının geri dönüşümünü alma zamanı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Silivri'de hayata geçirdiği 3 biyolojik arıtma tesisinin de içinde bulunduğu çevre yatırımları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılarak halkımızın hizmetine sunuldu.

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık ve Tülay Kaynarca'nın hazır bulunduğu Silivri Mimarsinan Mahallesi'ndeki biyolojik arıtma tesisine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telekonferansla bağlanarak; Silivri, Selimpaşa ve Çanta Biyolojik Arıtma tesislerinin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Silivri'nin 3 ayrı noktasında yaklaşık 1 milyon insana hizmet sunma kapasitesine sahip olan arıtma tesisleri sayesinde atıksular arıtıldıktan sonra Silivri'nin denizine artık içme suyu kalitesinde deşarj edilecek.
Açılış ve yatırımlar hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emek harcayan başta İBB Başkanımız Kadir Topbaş olmak üzere tüm İSKİ yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Haber Merkezi

YORUM YAP