Silivri Tarım Lisesi Öğrencilerinden Ziraatbiyotek Laboratuvarına Teknik Gezi

Silivri Tarım Lisesi Öğrencilerinden Ziraatbiyotek Laboratuvarına Teknik Gezi

09.04.2026 09:57:03

Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ZİRAATBİYOTEK doku kültürü laboratuvarını ziyaret ederek tarımsal biyoteknoloji alanındaki uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldu.

Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri, mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi ZİRAATBİYOTEK doku kültürü laboratuvarına teknik gezi gerçekleştirdi.
MODERN BİYOTEKNOLOJİK ÜRETİM SÜREÇLERİ YERİNDE İNCELENDİ
2019 yılında kurulan ZİRAATBİYOTEK; bitki doku kültürü laboratuvarları, AR-GE birimleri, tam kontrollü bitki büyütme odaları ile topraklı ve topraksız seraları bünyesinde barındıran modern bir araştırma merkezi olarak dikkat çekiyor. Ziyaret kapsamında öğrenciler, bu ileri teknoloji altyapıyı yerinde inceleme imkânı buldu.
ARONYA ÜRETİMİNDE DOKU KÜLTÜRÜ YÖNTEMİ ANLATILDI
Program sırasında Birim Müdürü Hayat Topçu ve Birim Müdür Yardımcısı Selen Yatkın tarafından öğrencilere özellikle aronya bitkisinin doku kültürü yöntemiyle çoğaltılması süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Laboratuvar ortamında steril çalışma koşulları, bitki çoğaltım teknikleri ve modern üretim yöntemleri uygulamalı örneklerle aktarıldı.
ÖĞRENCİLERİN BİLİMSEL ÇALIŞMALARA İLGİSİ ARTIRILDI
Gerçekleştirilen gözlem ve anlatımlar sayesinde öğrenciler, tarımsal biyoteknoloji alanına ilişkin önemli kazanımlar elde ederken bilimsel çalışmalara olan ilgilerini artırma fırsatı yakaladı. ZİRAATBİYOTEK'e yapılan ziyaretin öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan değerli bir deneyim olduğu ifade edildi.
Program sonunda okul yönetimi tarafından öğrencileri ağırlayan ve bilgi birikimlerini paylaşan akademisyenlere teşekkür edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP