Silivri Stadı’nın yeri

Silivri Stadı’nın yeri

25.11.2019 09:22:19

Silivri Stadı'nın durumu ve yerel yönetimin tasarrufu hakkında sürecin ayrıntılarını alt alta koyduk yıkılması mı, yenilenmesi mi daha doğru kendiniz karar verin.

Son depremde ciddi hasar gördükten sonra mühürlenen ve 1999 depreminden bu yana hakkında yıkım kararı bulunan Sivri Stadının yıkım olasılığı tartışmalara neden oldu.
İBB Müjdat Gürsu Stadı ve ilçemizde devam eden spor yatırımlarının buradan doğan ve genel ihtiyacı karşılayacak yeterliliğe kavuşturulması ile eski stadın yerine Silivri'ye Hükümet Konağı kompleksi yapılması değerlendiriliyor.
Geçtiğimiz hafta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Harita Mühendisi Onur Keçeli, Mimar Levin Erkan, AK Parti İlçe Başkanımız Mutlu Bozoğlu ve Gençlik Spor Müdürü Can Dağaşan ile birlikte Silivri Stadı, Müjdat Gürsu Spor Kompleksi ile spor salonlarında incelemelerde bulundu.
Silivri Stadının yenilenmesinin dışında şehir planlamasında ihtiyaç duyulan bazı düzenlemelerin de bu yeni yatırım çerçevesinde değerlendirilmesi fırsatını kullanan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yeni bir öneriyi masaya yatırdı.

MÜJDAT GÜRSÜ İHTİYAÇ DUYULAN YETERLİLİĞE KAVUŞTURULACAK ÖNŞARTI
Müjdat Gürsu Stadının Silivrispor ve diğer alt ligler karşılaşmalarının oynanacağı yeterliliğe kavuşturularak, Silivri Stadı yerine yeni bir Hükümet Konağı kompleksinin kazandırılmasının yolunu araştıran Başkan Yılmaz, Ankara temasları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmelerinde bu konuda destek sözü aldığını kamuoyuyla paylaştı.

YENİ HÜKÜMET KONAĞI HAKKINDA MECLİSTE BİLGİ VERMİŞTİ
Silivri Stadı'nın tüm fonksiyonlarını İBB Müjdat Gürsu Stadında ve yeni yatırımlarla sürdürülmesi ile birlikte yerine yapılacak Hükümet Konağı kompleksi hakkında Kasım başında Ankara temasları içerisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme hakkında Yılmaz, belediye meclisinde şu bilgilendirmeyi yapmıştı: “Silivri'nin yine bir Hükümet Konağına ihtiyacı var. Hükümet Konağının içinde olması gereken bütün birimler Silivri'nin dışında parça parça dağılmış ve birçoğu da kira ödüyor. Birimlerin bir arada toplanacağı bir Hükümet Binasının yeri, istişareler ile belirlendikten sonra İçişleri Bakanımız kendisi yapacağına dair bir söz verdi. İnşallah gerçekleşirse de mevcut Hükümet Konağımızı bir Kent Müzesine çevirmeyi planlıyoruz.”

İBB MÜJDAN GÜRSU'YA NELER YAPILACAK?
İBB Müjdat Gürsu Stadı'nda yeni süreçte yapılması kararlaştırılan düzenlemeler şöyle: Tribünler - Kuzey ve Doğu tribünleri, saha çim, antrenman sahaları ve kamp tesisi yapılacak, mevcut tribünün üstü kapatılacak.

HÜKÜMET KONAĞI NEYİ KAPSIYOR?
Silivri Stadının yerine yapılması düşünülen Hükümet Konağı Kompleksi 50 000 m2 alanda Hükümet Binası, Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi ve büyük bir kent parkı ( Millet Bahçesi) yapımını kapsıyor.

OLİMPİK HAVUZ YATIRIMINDA NELER VAR?
Ayrıca Yılmaz'ın ilçemize kısa sürede kazandırdığı spor yatırımları içirişinde yapılması kararlaştırılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kompleksi içinde ayrıca Fitnes, Plates, Jimnastik, 4 adet salon ve çok amaçlı 2 adet 200 kişilik toplantı salonları, çocuk oyun salonları yer alıyor.
Engin AKIN

YORUM YAP