Sevginar Sali

Silivri’nin, İmamoğlu ve Yılmaz yolculuğu

Kısa bir süre önce (ay başında) Seymen Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi açılışı için Silivri'ye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumartesi günü de Kiptaş Silivri Söğütlü Parkı için ilçemizdeydi.
“Senede bir gün”lerden sonra ayda iki kez İBB Başkanını misafir etmek değişik bir duygu. Bana sorarsanız İmamoğlu'na kalsa daha da sık gelecek Silivri'ye. Her bünyeye tesir etmiyor ama Silivri'nin bağımlılık yapan bir tarafı da var.

İBB Başkanının hizmet ve yatırımlar konusunda Silivri Belediyesi ile boy ölçülmekten fazlasını, ilçeden daha çok ve büyük hizmetleri burada yapmayı, daha sık açılışlar için gelmeyi arzu ettiğini hissediyorum nedense. Ancak İBB'nin ne organizasyon ne de kaynak yeterliliği bu hususta İmamoğlu'nun lehine işlemiyor.

Hükümet kanadından ciddi engellemeler ile uğraştığına inananlardanım. Başka bir yolu da yükselmek için benimsemediğini düşündüğüm gibi. İmamoğlu siyaseten genel iktidara karşı irtifa kazanan uçurtma misali. Genel iktidar üzerine gittikçe, AK Parti karşıtları, pek çok tarafsız seçmen de onun başlığı altında toparlanıyor. İmamoğlu'nun siyaseten en parlak dönemleri genel iktidarın hedefi olduğu zamanlar. Türkiye hayaliyle İstanbul da arada, bir şekilde idare ediliyor.

Seymen programı öncesinde Tuzla vukuatının (AK Partili Tuzla Belediye Başkanı ile İBB programında yaşanan tatsızlıklar) ardından Silivri'de durum ne olacak diye ayrı bir merakla izledim. Başkan Volkan Yılmaz'ın usturuplu dilinden sonra söz alan İmamoğlu, iddia yükseltti. İkilinin karşılaşmalarında son dönem esen en sıcak, iyimser esintiye tutulduk ilçece.
Seçim sürecinde İmamoğlu ile Yılmaz'ın çıkışlarını birbirine pek çok noktada benzetiyordum. 3,5 yılın sonunda epey ayrıştılar. İmamoğlu genel iktidara kızanların rüzgarı ile siyasette yükselmeye çalışırken, Yılmaz az konuşup çok iş yaparak, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” düsturunu hiç terk etmedi. Görünen de o ki hakkında en hayırlısı da bu… Özcan Işıklar'ın söylem bolluğu ve eylem azlığından sonra (belli ölçüde şartlar da gereği) Silivri'ye bu durumun etkisi de oldukça iyi oldu.
İmamoğlu geldiği konumu sağlamlaştırmadan yükselme eğilimini izlerken, Yılmaz kazandığı safları güçlendirmekten yana tavır izliyor.
Siyaset bir belediye başkanı, milletvekili, Cumhurbaşkanı için çıkış noktasıdır. Seçildikten sonra bu görevlerin doğru kullanılması durumunda A Partisinin Belediye Başkanı, B Partisinin Milletvekili, C Partisinin Cumhurbaşkanı değil herkes için anlam ifade edebilir, herkese hizmet edebilir noktasına gelme potansiyeline sahipler.
Çoğu varken azla yetinmek siyaset yapan insanların tercihi olamaz, olursa ancak yazık olur.

ÇAYIRDERE'DE NELER OLUYOR?
Çayırdere'den vatandaşlar Silivri Orman İşletme Şefliği'ne şikayette bulundu. İddiaları şu ki; orman payında 720 yerine 876 hane gösterilerek, 150 fazladan kesim yapıldı. Bir usulsüzlük yapıldığını ileri süren vatandaşlar muhtar Doğan Bilgiç'i suçlarken, şikayetin sonucu işin aslını ortaya çıkartacaktır.

YORUM YAP