Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu, velilere yönelik düzenlediği eğitim etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal Hizmetler Uzmanı Nurgül Parlak'ın sunumuyla gerçekleşen "Aile İçi Öfke Kontrolü" semineri veliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Namık Kemal İlkokulu/Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, modern aile yapısında sıkça karşılaşılan öfke yönetimi sorunları masaya yatırıldı. Uzman Nurgül Parlak; öfkenin tanımı, aile içinde öfkenin çocuklar üzerindeki derin psikolojik etkileri ve neden çabuk öfkelenildiğine dair önemli paylaşımlarda bulundu.
ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMANIN ÖNEMİ
Seminerde özellikle "Öfke anında ne yapmalıyız?" ve "Çocuklara öfke kontrolü nasıl öğretilir?" başlıkları öne çıktı. Parlak, ebeveynlerin öfke anında sergiledikleri tutumun, çocukların ileriki yaşamlarındaki duygu yönetimini doğrudan şekillendirdiğini vurguladı. İnteraktif bir şekilde ilerleyen seminerde veliler, günlük hayatta yaşadıkları sorunlar üzerine sorular sorma fırsatı buldu.
ÇİÇEKLERLE TEŞEKKÜR
Eğitimin sonunda, okul yönetimi ve veliler adına sahneye çıkan Okul Müdürü Aylin Aydın, değerli paylaşımları ve katkıları için Sosyal Hizmetler Uzmanı Nurgül Parlak'a teşekkürlerini iletti. Program, Müdür Aydın'ın konuk uzmana günün anısına bir çiçek takdim etmesiyle ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
Okul müdürlüğü, çocukların sadece akademik değil, sağlıklı bir aile ortamında duygusal gelişimlerini de desteklemek adına bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirtti.
Haber Merkezi






