Silivri, Mübadele Evi’ne kavuşuyor

Silivri, Mübadele Evi’ne kavuşuyor

26.05.2021 12:11:00

Silivri Belediyesi Mübadele Evi yapımı projesine 3 ay içinde başlanacağını ifade eden Yılmaz Kandemir teşekkür ederken, süreç hakkındaki gelişmeleri paylaştı.

Fatih Mahallesi/Kale İçi-Mübadele Evi projesinin İstanbul Valiliği tarafından onaylandığını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçtiğimiz günler açıklamıştı. Yılmaz Kandemir, yaptığı paylaşım ile “Silivri Belediyesi, aileme mübadelede iskan olarak verilen üç eski evi, aslına uygun olarak inşa edecek ve restorasyonunu yapacak. Bu üç ev Silivri Belediyesinin Mübadele Evi olacak” dedi.

KANDEMİR MÜBADİLLER ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

“Kale içinde bu projenin yapılması için ödenek tahsis eden İstabul Valiliğine, bu projeyi başlatan ve istimlakları yapan geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a, göreve başladığından bu yana projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için ısrarcı olan, Anıtlar Kurulu'nda Valilikte, tüm bürokratik işleri takip ederek Mübadele Evini yapım aşamasına getiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a Silivrili tüm mübadil aileler adına teşekkürlerimizi sunarız” diyen Yılmaz Kandemir proje ayrıntılarını da şöyle ifade etti:

“Mavi ile elips içine aldığım üç parsel, geçen dönem belediye yönetimi tarafından istimlak edildi. Bu evler 1924 mübadelesinde İbrahim Kandemir-Hanife Kandemir ve Ahmet Uysal -Hüsniye Uysal'a iskan olarak verildi.

SİLİVRİ BELEDİYESİ ÜÇ AY İÇİNDE İNŞAATA BAŞLAYACAK

Silivri Belediyesi, aileme mübadelede iskan olarak verilen üç eski evi, aslına uygun olarak inşa edecek ve restorasyonunu yapacak. Bu üç ev Silivri Belediyesinin Mübadele Evi olacak. Üç evin tabanda toplamı 144 m2.dir. Havuz meydanına bakan köşede kalan evin 2.katında 20 m2 çıkmaları ile birlikte Mübadele Evinin 2 kat toplamı 308 m2 olacaktır. Bu evin doğu tarafında da 58 m2 yeşil alanı (Bahçesi) olacaktır. Belediyeden aldığım bilgiye göre, Mübadele Evinin tüm projeleri hazır ve İstanbul Valiliğinden evin yapım bedeli belediye hesabına yatırılmıştır. Belediyemiz tarafından ihale dosyası hazırlanmakta olup, kısmetse 3 ay içinde inşaata başlayıp en kısa sürede tamamlanacaktır.”

 

YORUM YAP