
20 Kasım Çocuk Hakları Günü kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmeni Neşe Duvarcı rehberliğinde 5. sınıf öğrencileri kendi tasarladıkları tişörtlerle anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Ertuğrul Gazi Ortaokulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü öğrencilerle birlikte hazırlanan özel bir farkındalık etkinliğiyle kutladı. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Neşe Duvarcı'nın rehberliğinde 5/E, 5/F, 5/G ve 5/H sınıfı öğrencileri, günün anlam ve önemini yansıtan kendi tişörtlerini tasarlayarak çocuk haklarına dikkat çekti.
“Her çocuk sevgiyle korunmayı, ilgiyle büyümeyi ve güvenli bir ortamda yaşamayı hak eder” anlayışıyla hazırlanan etkinlik, öğrencilerin yaratıcılığını ortaya koyarken aynı zamanda toplumsal bir bilinç oluşturdu.
Programda Özel Eğitim Sınıfının da yer alması öğretmenler ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Çocukların sesinin duyulduğu, haklarının gözetildiği bir toplumun geleceğinin daha güçlü olacağı vurgulanan etkinlik, okulda duyarlılık ve birlik mesajı verdi.
Renginar SALİ






