Silivri’den Shtime’da dostluk eli

Silivri’den Shtime’da dostluk eli

15.11.2016 10:13:45

Her türlü zorluğa rağmen Kosova Shtime'da top koşturan KF Emin Duraku kurumsal futbol takımına Silivri'den destek eli uzandı. 

Kosova'da Barış Gücünde görev yapan Türk Askerleri Özgür Ecevit Taşçı ve Halilcan Yazal sayesinde spor malzemesi ihtiyacından haberdar oldukları Emin Duraku takımına desteklerini Maşalacı Eğitim Kurumları sponsorluğunda Ahmet Maşalacı, Emrah Maşalacı, Yeni Mahalle Muhtarı Yaviz Alçi ve Orçun Koyuncuoğlu bizzat ulaştırdılar.

ALÇİ: ÇOK MUTLU OLDULAR
Kosova Shtime ziyaretinin gözlemlerini gazetemize değerlendiren Yeni Mahalle Muhtarı “Daha önce Silivri'de Jandarma Komutanlığında görev yapmış yüzbaşımız var; Halilcan Yazal. Tayini çıktı ve Kosova'da Barış Gücünde görev aldı; Türk askeri olarak Priştine kasabasında. Bir de Özgür Ecevit Yarbay'ımız var. Balyoz Davasında Silivri'de misafir etmişiz kendisini. Komutanlar Emrah Maşalacı ile ortak tanıdıklarımız. Sürekli davette bulunuyorlardı. Kardeş belediye anlaşmaları hep Rriştine ve Prizren üzerinden yapılıyor. Asker arkadaşlarımız da “Sporla iştigal ettiğimi bildikleri için; burada kurumsal bir takım var Emin Duraku, bize yardımcı olun diye” haber gönderdiler. Birkaç defa sosyal medya hesabım üzerinden yardıma ihtiyaç konusunda bilgi notu yayınlamıştım. Asker arkadaşlarımızın görev süreleri bitmek üzereydi biz de Emrah Maşalacı ile gerekli malzeme desteğini toparlayarak bizzat götürüp teslim ettik. Kavaklıspor için yaptırdığımız ama baskısız eşofman, forma, çanta gerekli malzemeleri temin edip ulaştırdık. Çok mutlu oldular” dedi.

“BU COĞRAFYADA BİZE ÇOK DOSTANE BAKIYORLAR”
Makedonya, Kosova yolu boyunca sürekli Türkçe konuşan insanlarla karşılaştıklarını ve onların Türkiye'ye duyduğu güveni paylaşan Alçi, “Türklere ve Türkiye'ye bu coğrafyada çok dostane bakıyorlar. Türkiye'ye çok güveniyorlar” diyerek son temaslardaki gözlemlerini paylaştı.

“KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİ BU TOPRAKLAR İÇİN ÇOK ÖZEL”
Kardeş şehir-belediye taleplerini iletmek üzere Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Shtime yetkililerini görüştüklerini de belirten Alçi, “Yahya Kemal Beyatlı'nın annesinin kabristanına denk geldik tesadüfen. O topraklarda neler yok ki. Kardeş şehir bağlantılarına Silivri'de zaman zaman tepki gösterenler oluyor ama bunlar çok gerekli ve o topraklardaki insanlar için özel anlam ifade eden şeyler” diye değerlendirmelerini sürdürdü.

GELENEKSEL TOPLU SÜNNET ŞÖLENİNİ KOSOVA'DA YAPMA DÜŞÜNCESİ
Silivri'de her sene Maşalacı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Av. Emrah Maşalacı'nın sponsorluğunda geleneksel olarak gerçekleştirdikleri sünnet şölenini Balkanlar'da düzenleme projelerine de değinen Alçi, “Bulgaristan'da çok uygun olmayacağına kanat getirdik; orada Müslüman ve Hristiyan halk karışık şekilde bir arada yaşıyor. İster istemez bazı hassasiyetler oluşup istenmeyen tepkiler gündeme geliyor. Kosova'da bunu gerçekleştirebiliriz diye kendi aramızda değerlendirmede bulunduk. İnşallah kısmet olur, Allah izin verirse gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.


Sevginar SALİ

YORUM YAP