Silivri'de Yoğurt Mayalama Yarışmasında altınlar sahiplerini buldu

Silivri'de Yoğurt Mayalama Yarışmasında altınlar sahiplerini buldu

07.07.2025 11:21:12

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl 63'üncüsü düzenlenen Geleneksel Yoğurt Festivali kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yoğurt Mayalama Yarışması gerçekleştirildi.

4 Temmuz tarihinde Köy Pazarı arkasında yapılan yarışma, katılımcıların özenle hazırladığı yoğurtlar ve izleyicilerin yoğun ilgisiyle renkli anlara sahne oldu.
Geleneksel yöntemlerle mayalanan yoğurtların tadı, kıvamı ve sunumu üzerinden yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda;Seda Girgin birinci,Şaziment Çelik ikinci ve Ufuk Tunç üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren yarışmacılara Silivri Belediyesi tarafından altın ödülleri takdim edildi. Birinci olan Seda Girgin'e yarım altın, ikinci Şaziment Çelik'e çeyrek altın, üçüncü Ufuk Tunç'a ise gram altın hediye edildi.
Silivri'de geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve kültürel mirasın yeni kuşaklara aktarılması adına düzenlenen yarışma, festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri oldu.

Buket KARAHIZIR

 

YORUM YAP