
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Derneği, Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu'nu konuk ediyor. Bizantion'dan günümüz İstanbul'una uzanan toplumsal mücadeleler ve kentsel dönüşümler söyleşide ele alınacak.
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, toplumsal belleği diri tutmak amacıyla düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekliyor. Dernek, 2 Ağustos 2025 Cumartesi günü gerçekleştireceği söyleşide, İstanbul'un tarihsel dönüşüm sürecini mercek altına alacak.
"İstanbul'un Toplumsal Mücadeleler Tarihi" başlığıyla düzenlenecek etkinliğin konuğu, akademisyen ve yazar Doç. Dr. Kaya Tokmakçıoğlu olacak. Söyleşide, İstanbul'un Bizantion, Konstantinopolis, Konstantiniyye ve nihayetinde İstanbul kimlikleriyle geçirdiği mekânsal ve toplumsal değişimler ele alınacak. Kentin tarih boyunca yaşadığı dönüşümler, kültürel doku ve toplumsal mücadeleler çerçevesinde değerlendirilecek.
Etkinlik, söyleşi sonrası düzenlenecek imza günü ile sona erecek. Katılımın ücretsiz olduğu program, tüm Silivrililere açık olacak.
Tarih: 2 Ağustos 2025 Cumartesi
Saat: 15.00 – 17.00
Yer: Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi
Buket KARAHIZIR